• Pest megyei és Békés megyei létesítményekkel bővült a nyitva tartó termálfürdők köre.

  • Már egész sok fürdőnyitási dátum ismert Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is.

  • Jászapátiban idén újdonságok is várják majd a vendégeket.

Gyakorlatilag naponta bővül azoknak a fürdőknek a köre, amelyek újból megnyitottak, vagy legalábbis már közölték az újranyitásuk várható időpontját. Május 8-tól, azaz szombattól kezdődően újra várja a vendégeket a Gödi Termálfürdő. Reggel 6-tól este 8-ig tartanak nyitva és a nap első órájában csak a bérletesek használhatják a termálstrandot. A fürdő gyermekmedencéje majd május 15-től lesz nyitva. Szintén május 8-tól üzemel a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő.

Ugyancsak tegnap óta tart nyitva a Jászszentandrási Termálfürdő. A helyi lakosoknak két akciót is hirdettek: hétfőnként 14 órától ingyen léphetnek be a strandra, továbbá a többi napon 50 százalékos kedvezményt kínálnak a jászszentandrásiaknak.

A Jászberényben működő termálstrandot várhatóan június első felében nyitják újra. A jászapáti Tölgyes Strandfürdőt nemrég már emlegettük, ugyanis egy 200 millió forintos fejlesztést valósítottak meg az elmúlt időszakban. Ennek révén csúszdaparkkal és gyermekmedencével bővül a fürdő kínálata. A strand újranyitása a nyári tanítási szünet kezdetekor, június közepén várható. A Jászárokszállási Strand- és Termálfürdő esetében is már ismert az újranyitás várható dátuma: május 21.

Jászárokszállási TermálfürdőMinden fürdőre igaz, hogy a hatályos szabályozás értelmében csak védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket fogadhatnak. 18 éves kor felett mindenképpen szükséges az igazolvány bemutatása – egy személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal párban. 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi kártya nélkül is beléphetnek a fürdők területére. A kormányzati közlés szerint a védettségi igazolványokkal kapcsolatos szabályok legalább augusztus elejéig érvényben maradnak.