• Május elsején újabb szabadtéri medencéket vehetnek birtokba a Bihar Termálliget vendégei.

  • Ráadásul hétfőtől tovább tart majd nyitva a fürdő.

A Berettyóújfaluban található Bihar Termálliget fürdőt a téli leállást követően március 3-án nyitották újra. Csupán egyetlen kinti medencéjük volt elérhető, de cserébe a belépőjegy is csak 1000 forintba került.

Jövő hétfőtől, azaz május elsejétől viszont bővül a szabadtéri medenceválaszték. A gyógyvizes medencéken felül a Levente medence, valamint a jacuzzi is elérhető lesz. Amennyiben kedvezően alakul az időjárás, akkor egy hónap múlva, június elsején újabb medencéket (gyermekmedence, élménymedence) is beüzemelnek.

Hétfőtől kedvezően változik a fürdő nyitvatartási ideje is. A hét minden napján 9 és 20 óra között várják a vendégeket. Ugyanakkor a jegyárak is változnak. A strandfürdőbe a felnőttek 2500 forintért, a gyerekek, diákok és nyugdíjasok 2000 forintért válthatnak majd napi belépőt.

Gyógymedence a Bihar Termálliget fürdőben

Egy nagyszabású fürdőfejlesztésnek köszönhetően már elkészült az új fedett fürdő is. Jelenleg már csak a hatósági engedélyekre várnak. Az új fedett fürdőrészben többek között gyógyvizes medence, jacuzzi áll majd a vendégek rendelkezésére, de szaunavilágot is kialakítanak merülőmedencével, sóbarlanggal.

Az épület emeleti szintjén kap helyet a gyógyászati részleg. Itt többféle fürdőgyógyászati kezelés is elérhető lesz, köztük például súlyfürdő és iszapkezelés. A gyógyászati szolgáltatások bevezetése már csak azért is fontos, mert bár a termálfürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik, viszont nem számít gyógyfürdőnek. A balneoterápiás kezelések révén azonban megszerezhetik a gyógyfürdő titulust is.