• Megújult a párkányi Vadas Thermal Resort gépészeti rendszere és új játszóteret is kialakítottak.

  • A szezonnyitó napon ingyenes a belépés.

Az Esztergommal szomszédos Párkányban (a határ szlovák oldalán) található a Vadas Thermal Resort. A fürdőkomplexum uszodát, fedett élményfürdőt és egy strandfürdőt is magában foglal. Utóbbinak április 29-én, szombaton lesz esedékes a nyitása és ebből az alkalomból egy napig díjmentes a belépés.

Az elmúlt időszakban felújították a fürdő gépészetét. A modern vízgépészeti technológia az úszó- és a csillagmedence vizét hivatott a legmagasabb kritériumoknak megfelelően tisztán tartani. A beruházásnak köszönhetően csökken a felhasznált termálvíz mennyisége, ezáltal is mérsékelve a szolgáltatás környezetre mért negatív hatását. A fejlesztésnek köszönhetően a medencevíz hőszabályozása is egyszerűbb lesz. Ez főleg a melegebb napokon jelent majd sokat a fürdőzőknek, illetve az úszóversenyek résztvevőinek.

Valószínűleg a gépház tetején kialakított napozóterasz is vendégek kedvencei közé fog tartozni. A „zöldebbé” válás két napelemes rendszer üzembe helyezésével folytatódott, amely a fürdő energiaigényét hivatott részben biztosítani. Felújításra került a csillag medence is, amely új fóliát kapott.

A legkisebbek bizonyára a felújított játszótérnek örülnek majd igazán, amelyen az új játékelemek mellett egy úgynevezett Street Workout pálya, vagyis saját testsúlyos testedző pálya is helyet kapott.

Vadas fürdő Párkányban

A nyári idény az idei évben április 29-től szeptember 24-ig tart. A strand április 29-május 31. és szeptember 1-24. közötti időszakban naponta 10 és 18 óra között, június augusztus végéig naponta 9-tol 20 óráig várja látogatóit.  A parkolás továbbra is ingyenes marad.

Az előszezonban egy felnőtt napijegy 8 euróba, gyerekeknek 5 euróba kerül. 2 felnőtt, 2 gyerek részére pedig 23 euróért váltható családi belépő.

Május 1-jén egy másik termálfürdő is ingyen lesz látogatható. Itt tudhatja meg, hogy melyik.