• Szombaton megnyitják a püspökladányi fürdő szabadtéri medencéit.

  • Május első napjára pedig egy nagyvonalú akcióval készülnek.

Majdnem pontosan egy héttel ezelőtt emlegettük a kitűnő Sárrét Kincse Püspökladányi Gyógy- és Strandfürdőt. Ugyanis egyrészt sikeresen felújították a gyógyfürdő I-es számú termálkútját, másrészt elkezdődött a fürdő szabadtéri részének strandszezonra való felkészítése.

Most két jó hír kapcsán említjük meg ismét a fürdőt. A friss Facebook posztjuk szerint a terveknek megfelelően április 29-én, szombaton megnyitják a szabadtéri medencéiket. Ráadásul május 1-jén díjmentesen lesz látogatható a fürdő.

A püspökladányi fürdőben a téli szezonban is üzemelt két fedett és két szabadtéri gyógymedence. A mostani strandnyitástól kezdődően pedig a kinti gyógymedencéken felül az úszó- és tanmedence is a vendégek rendelkezésére fog állni.

Ahogy múltkor is említettük, országos szinten is a legjobb ár-érték arányú termálfürdők közé tartozik a Sárrét Kincse – május elsején kívül is. A felnőtt napijegy 1550 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 1250 forint. Helyi lakosoknak, illetve délutánonként ennél is olcsóbb belépőket is kínálnak. Ilyen belépőárakat azért manapság már ritkán láthatunk.

A Hajdúszoboszlótól nagyjából 26 kilométerre található város fürdőjében kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos gyógyvíz tör a felszínre. A jellegzetes, aranybarna gyógyvíz többek között ízületi problémák, ízületi és gerinc elváltozások, csonttörések utókezelése, izom- és idegfájdalmak, nőgyógyászati gyulladások esetén lehet hatékony.

Püspökladány Sárrét Kincse gyógymedence