• A hosszú hétvége, illetve május 1-je alkalmából néhány termálfürdő hétfőn is nyitva lesz, még annak ellenére is, hogy a hét első napja náluk általában szünnap.

  • Egyes fürdők pont május első napjától bővítik a nyitvatartásukat.

Némelyik termálfürdő a főszezonon kívüli időszakban nem tart nyitva a hét minden napján. Ezen belül is sokszor szünnapnap számítanak a viszonylag gyengébb forgalmú hétfők. Azonban május elseje alkalmából most néhány fürdő kivételt tesz, így hétfőn is várják majd a vendégeket.

A Miskolctól 35 kilométerre található Mezőcsáti Termálfürdő a szezonon kívül péntek, szombat és vasárnap tart nyitva. Sőt, ez a fürdő a három nyári hónapban is zárva szokott tartani hétfőnként. Május elseje azonban kivétel lesz, hétfőn 9 és 17 óra között várják a fürdőzőket, akiket beltéri medencével, valamint a kinti ikermedencével várnak. Egyébként hangulatos fürdőről van szó.

A kisvárdai Aquacinema fürdő wellness részlege a szezonon kívüli időszakban keddtől vasárnapig 9 és 20 óra között tart nyitva. Május elsején azonban rendhagyó módon ez a fürdő is nyitva lesz, szintén 9 és 20 óra között.

Ahogy nemrég írtuk, a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdőben ezen a hétvégén indul a szezon. Azonban ez májusban még csak szombati és vasárnapi nyitvatartást jelent. A mostani hosszú hétvégén viszont végig nyitva lesznek, azaz május elsején is várják a fürdőzőket 9 és 18 óra között.

Szintén a napokban számoltunk be arról, hogy a Tiszaörsi Termálfürdő is bővíti a nyitvatartási idejét. Tavaly október óta péntektől vasárnapig voltak nyitva, azonban pont május elsejétől állnak át a hétfőtől péntekig tartó üzemrendre. Hétfőn majd 9 és 18 óra között lesz nyitva a fürdő.

A Gödi Termálfürdőben is fentihez hasonló a helyzet, azaz éppen május elsejétől módosul a nyitvatartásuk. Eddig a hétfő szünnapnak számított, azonban elsejétől kezdődően már hétfőtől vasárnapig üzemel a termálstrand. Hétfőn 7 és 19 óra között lesznek nyitva.

A budapesti Irgalmasok Veli Bej fürdője esetében kissé más a helyzet. A patinás törökfürdő ugyanis az esetek többségében az ünnepnapokon zárva tart, azonban május 1. a kevés kivétel közé tartozik. Ráadásul hétfőn a hosszabb nyitvatartás érvényes, azaz 6 és 12 óra, valamint 15 és 21 óra között lesznek nyitva.

A fenti hat fürdőn felül még említünk egyet, ami csak részben illik ebbe a sorba. A Somogy megyében található Nagyatádi Gyógyfürdő ugyanis hétfőnként is látogatható, viszont aznap rövidített a nyitvatartás. Május 1-jén azonban kivételesen 9 és 18 óra között várja vendégeit a kitűnő gyógyvizéről ismert fürdő.