• Jelenleg egy héten csak három nap tartanak nyitva, de péntekenként éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik.

  • Szezonon kívül is jó ár-érték arányú választás a Mezőcsáti Termálfürdő.

Aki nem a nagy fürdőkomplexumokat, hanem a kisebb, hangulatos termálfürdőket kedveli, annak érdemes egy próbát tennie a Mezőcsáton működő fürdővel. A város Miskolctól délre 35 kilométerre fekszik és hasonló távolságban van tőlük Mezőkövesd is. Magát a termálfürdőt Mezőcsát északi határában, a Nyékládháza felé vezető út mentén találjuk.

Az önkormányzati tulajdonú fürdő egész évben működik, de a szezonon kívül csak a hét utolsó három napján tartanak nyitva. A nyár elejéig érvényes nyitvatartási idejük könnyen fejben tartható, pénteken 15 és 22 óra között vannak nyitva. Azaz ekkor éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik. Szombaton és vasárnap pedig 9 és 17 óra között várják a vendégeket.

Még 2021 nyarán fejeződött be a termálfürdő felújítása. Bővült a medenceválaszték, felújították a nagy termálmedencét, a bejárati- és öltözőépületet, valamint a fedett medencét is magában foglaló épületrészt. A jelenlegi szezonon kívüli időszakban a beltéri medence, továbbá a szabadtéri ikermedence áll a fürdőzők rendelkezésére. Ezen felül szauna is a kínálat része, de az étkezési lehetőség is biztosított.

Mezőcsát Termálstrand

Mezőcsáton nátrium-hidrogénkarbonátos termálvíz tör a felszínre. Azt fontos megemlíteni, hogy hivatalosan nincs gyógyvízminősítése az itteni termálvíznek. Ennek ellenére sokan esküsznek a hatására, főként ízületi és reumatikus panaszok esetén. Megkockáztatjuk, hogy egy hivatalos vizsgálaton minden gond nélkül igazolni lehetne a víz kedvező hatását.

Még tavaly december elején emelt árat a fürdő, de alapvetően továbbra is jó ár-érték arányú a szolgáltatásuk. A felnőtt belépő 2300 forintba, nyugdíjasoknak, diákoknak, gyerekeknek pedig 1800 forintba kerül. A szaunahasználat díja 700 forint.

Sokan egyébként a tavalyi miskolci, illetve miskolctapolcai fürdőbezárások idején fedezték fel maguknak a létesítményt, illetve akkor szoktak rá arra hétvégente, hogy „kijárjanak” Mezőcsátra fürdeni. Ez a hatás pedig még mindig érezhető, hiszen azért továbbra sem teljes a megyeszékhely fürdőkínálata.

A település honlapján további információkat is talál a fürdőről.

A Mezőcsáti Termálfürdő szabadtéri medencéje

Itt olvashat arról, hogy az egyik Debrecenhez közeli, de már a határ túloldalán található jó kis gyógyfürdőben milyen fejlesztéseket terveznek idén.