• Az ötéves kislány az egy évvel idősebb nővérével, szülői felügyelet nélkül volt a fürdőben, ahol beugrott az egyik erős sodrású medencébe.

  • A szemtanúk szerint legalább 20 perce egyedül hagyták a testvérpárt.

Múlt vasárnap tragédia történt az osztrák-magyar határ közelében lévő lutzmannsburgi (locsmándi) Sonnentherme fürdőben. Egy ötéves kislány fulladt bele az egyik medence vizébe.

A Kronen Zeitung friss információi szerint a kislány a 6 éves testvérével, apjával és annak kísérőjével érkezett a fürdőbe. A szemtanúk szerint a felnőttek 20 perce kimentek a dohányzórészlegbe és addig felügyelet nélkül hagyták a lányokat.

Az idősebb testvér a medence szélén ült, a húga pedig beleugrott a sodrómedencébe, ahol elmerült és nem sokkal később egy vendég húzta ki a medencéből. A kislány szakszerű újraélesztése egyből megkezdődött egy jelen lévő orvosnak köszönhetően. Az újraélesztés sikerrel is járt, azonban a lány még aznap elhunyt az egyik bécsi kórházban. A rendőrség egyelőre további részleteket nem árult el a történtekről az osztrák lapnak.

Sonnentherme termálfürdő Ausztria

A magyarországi fürdőkben is ijesztően gyakoriak a hasonló esetek. Két éve nyáron egy felügyelet nélkül hagyott 7 éves kisfiú mászott át a gyerekmedencéből a gyógymedencébe, ahol megfulladt. Nem sokkal később pedig egy 4 éves kisgyerek – szintén szülői felügyelet nélkül – elmerült az egyik élményfürdő medencéjében. Az életét csak az úszómester lélekjelenléte mentette meg.

Itt további termálfürdős híreket olvashat.