• Nem sokon múlt, hogy két fürdős tragédia is történjen múlt szombaton.

  • Egy 4 éves kisgyerek fulladt majdnem bele az egyik élményfürdő medencéjébe.

Nemrég írtunk arról, hogy múlt hétvégén egy felügyelet nélkül hagyott kisgyerek belefulladt az egyik gyógyfürdő medencéjébe. Az RTL Híradó beszámolója szerint pedig múlt szombaton egy másik, ehhez kísértetiesen hasonló eset is történt, de szerencsére – az úszómesternek köszönhetően – sikerült megmenteni a kisgyerek életét.

A dunaújvárosi élményfürdő egyik vendége vette észre, hogy egy 4 éves kisgyerek elmerült a medence vízében. A gyereket gyorsan kihúzták a vízből és szóltak a medenceőrnek, ő pedig az úszómesternek. Szlávik Bence úszómester gyorsan felmérte a kisgyerek állapotát: pulzusa volt, de nem lélegzett, ezért elkezdte lélegeztetni. Szerencsére már a második befújásnál visszanyerte légzését a kisfiú.

Perceken belül a mentők is megérkeztek a fürdőbe, addigra a kisfiú már jól volt, de megfigyelésre kórházba vitték. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, de a fürdő dolgozói azt mondták, hogy a szülők nem voltak a 4 éves kisgyerek közelében, egy vendég vette észre, hogy baj van.

Szabó György, a fürdőt működtető társaság vezetője elmondta, hogy felkészült stábjuk van, de a gyermekek felügyelete elsősorban a szülők feladata. A házirendjük tartalmazza is, hogy 10 éves életkor alatt a gyerekek be sem mehetnek felnőtt felügyelete nélkül a medencébe. Szlávik Bence egyébként alig egy hónapja tette le az úszómesteri vizsgát és ez volt az első komolyabb esete. Az életmentésért a fürdő üzemeltetője jutalomban részesítette.