• Két és fél hónapon át tartó munkálatok kezdődnek az Aquaworld Resort Budapestnél.

  • 60-65 Celsius-fokos termálvizet szeretnének találni.

Az elmúlt hetekben egy fúrótornyot állítottak fel az Aquaworld Resort Budapest előtt. A komplexum által közzétett tájékoztatás szerint erre egy energiahatékonysági fejlesztés miatt van szükség.

Mint írják, a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való törekvésük a következő állomásához érkezett. Ennek keretében tavaly napkollektort telepítettek, most pedig egy új termálkút fúrásába kezdenek. A terveik szerint egészen 1700 méter mélységig fúrnak le, ahol remélhetőleg 60-65 Celsius-fokos termálvizet fognak találni.

Az így kinyert meleg vizet a medencék ellátására, a gázfogyasztásuk jelentős mértékű kiváltásra, továbbá a fűtési rendszerük korszerűsítésére szeretnék használni. Amennyiben a feltárt termálvíz minősége lehetővé teszi, akkor a víz egyéb rekreációs célokra való felhasználását is tervezik.

2023. március 13-án kezdődnek a fúrási munkálatok és várhatóan egészen május végéig tartanak.

A legnagyobb zajhatással járó szerelőmunkálatokat igyekeznek a nappali időszakokban elvégezni, azonban az éjszakai munkavégzést technológiai okok miatt nem tudják elkerülni. A folyamatos zajhatás csökkentése érdekében hanggátló berendezéseket helyeznek el a területen.

Hangsúlyozzák, hogy a munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik, korlátozásokkal nem járnak.

Az Aquaworld fürdőrészlegében összesen 21 medence található. A medencék egyesített vízfelülete meghaladja a 3300 négyzetmétert és víztömege eléri a 4200 köbmétert. A fürdő vízellátását jelenleg egy 35 Celsius-fokos vizet adó karsztkút biztosítja.

Aquaworld Budapest élményfürdő

Tudta, hogy a rendszeres fürdőlátogatásnak megelőző hatása lehet egy népbetegségre? Itt olvashat erről bővebben.