• Bővül az egész éves szálláskínálat a Berekfürdői Gyógyfürdőben, ahol tavaly ősz óta nem változtak a jegyárak.

  • Az üdülőhely vendégéjszakáinak a száma tavaly már közel járt a 2019-es szinthez.

A Karcag Tv készített egy rövid tudósítást a Berekfürdő Gyógy- és Strandfürdőről. A televíziónak Hosszu András ügyvezető igazgató elmondta, hogy természetesen egész évben várják a vendégeket, fedett és szabadtéri medencék a szezonon kívüli időszakban is elérhetők.

A gyógyfürdő saját szálláshelyein mindig – télen is – vannak turisták. Jelenleg 11 olyan szobájuk van, ami fűthető és ezek egész évben magas kihasználtsággal működnek. Az ügyvezető megemlítette, hogy sok vendégük már a jövő évre is lefoglalta a szállását. A fűtött szálláshelyek iránti igény miatt idén önerőből építenek további öt darab téliesített faházat.

Berekfürdőn 2019-ben 147 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Ezt a szintet tavaly ugyan még nem érték el, de már közel jártak hozzá, ugyanis 135 ezret tett ki a vendégéjszakaszám. Ez egyébként igen jelentős, 40 ezres bővülést jelent a 2021-es adatokhoz képest. „A vendégek szeretik Berekfürdőt, ez látszik” – tette hozzá Hosszu András.

A szakember beszélt arról is, hogy a belépők ára tavaly szeptember óta nem változott. Egy felnőtt – többszöri belépésre jogosító – napijegy jelenleg 2800 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 2300 forintba kerül.

Kisebb áremelést majd csak a főszezonban terveznek. Az ügyvezető megjegyezte, hogy az elektromos áram ára az ötszörösére, a gáz ára a négyszeresére ugrott. Ezt muszáj kigazdálkodniuk, ugyanakkor nem emelhetik az árakat a végletekig, nem lehet mindent áthárítani a vendégekre.

Itt nézheti meg a helyi televízió tudósítását: