• Az egyik országgyűlési képviselő Facebook posztjából derült ki, hogy mikor nyithatják újra a miskolci Selyemréti Strandfürdőt.

  • A termálvizes fürdő tavaly október 10. óta van zárva.

2022. október 3-án reggel jelentették be, hogy aznap már nem nyit ki a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdő, illetve annak – fedett wellness részleggel rendelkező – strandja, a korábbi Miskolctapolca Strandfürdő. Október 10-én pedig a város másik két fürdőjét, a Miskolctapolca Barlangfürdőt és a Selyemréti Strandfürdőt is bezárták.

A három fürdő közül a Barlangfürdőt még az ősszel újranyitották a tulajdonos önkormányzat és helyi vállalkozók anyagi hozzájárulása révén. Az Ellipsum, valamint a főként helyi lakosok körében kedvelt Selyemréti Strandfürdő viszont azóta is zárva tart.

Eddig a zárva tartó fürdők újranyitásáról kevés szó esett. Veres Pál, Miskolc polgármestere említette korábban az Ellipsum kapcsán, hogy akkor is jelentős veszteséget jelent számukra, ha zárva tartják és akkor is, ha újranyitják.

A Selyemréti Strand újranyitásával kapcsolatban ennyit sem lehetett mostanában hallani, viszont tegnap új információ került napvilágra, méghozzá Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő írt róla a Facebook oldalán a fürdőben történt tegnapi bejárást követően. „Áprilisban megkezdik a felkészülést, májusban pedig újra kinyit a Selyemréti Strandfürdő” – írta. A posztban kitér arra is, hogy a jövőre nézve jó lenne újra megteremteni a téli nyitvatartás lehetőségét.

A Selyemréti Termálfürdő Miskolcon

A következő hetekben, hónapokban esedékes fürdős karbantartási leállásokról itt olvashat.