• Sokan olyannyira kedvelik a termálfürdővel rendelkező kisebb üdülőhelyeket, hogy állandó jelleggel is odaköltöznek; a győri fürdőkomplexum nyitási dátuma; budapesti termálkút; berekfürdői újdonságok; borsodi fürdőtipp.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

2021-ben kezdődött el a győri fürdőkomplexum fejlesztése. Egy ideje már lehetett tudni, hogy idén nyáron várható a fürdő átadása, nemrég pedig a nyitási dátum is kiderült. Ennyire pontos információ nincs róla, de legalább már a nyitás hónapja ismert a miskolci Selyemréti Strandfürdő esetében is.

60-65 Celsius-fokos termálvizet szeretne találni az egyik fővárosi élményfürdő. A talált víz minőségétől is függ, hogy mire fogják használni. A budapesti gyógyfürdőkről és gyógyvizekről itt olvashat.

A korábbi évhez képest jelentősen nőtt 2022-ben a berekfürdői vendégéjszakák száma és már nincsenek messze a 2019-es éjszakaszámtól sem. A település sokak által kedvelt gyógyfürdője egész évben várja a vendégeket és a fürdő saját szálláshelyeit illetően idén egy újdonsággal is készülnek.

Ha már Berekfürdőt említettük: az országos trendekkel ellentétben ezen az üdülőhelyen is nőtt az elmúlt években az állandó lakosok száma. Ezzel nincsenek egyedül, mert egész sok olyan kisebb település van az országban, ahol a termálfürdő megléte láthatóan letelepedésre ösztönzi az embereket.

A fürdők tavaszi karbantartási leállásairól itt olvashat. Egy észak-magyarországi fürdőtippet pedig itt talál.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.