• A felnőtt belépő 2000 forintba, a nyugdíjas jegy 1000 forintba fog kerülni a hamarosan újranyitó gyógyvizes strandon.

  • A tavalyi szezont a felújítás miatt kihagyta a Pest megyei termálfürdő.

Budapesttől nagyjából 50-55 kilométerre, Pest megyének a Jász-Nagykun-Szolnokkal határos részén található Tóalmás község. A településen az 1970-es évek óta működik egy kis termálvizes strandfürdő. A tavalyi strandszezonra már nem nyitották meg a Szent András Gyógyvizes Strandot, ugyanis egy 260 millió forintos támogatásnak köszönhetően kezdetét vette a fürdő felújítása.

Ahogy korábban írtuk, új öltözőt, korszerű vizesblokkot alakítottak ki. Felújították a régi medencéket és egy új pancsolómedencét is építettek. A legfontosabb újdonság viszont az lesz, hogy fürdőgyógyászati kezelések is elérhetővé válnak, aminek révén megszerezhetik a gyógyfürdő minősítést. Sőt, az eddig szezonális üzemelés helyett egész évben nyitva lesz a gyógyvizes fürdő.

A megújult strand ünnepélyes átadását május 17-én tartják, a nagyközönség előtt pedig várhatóan június elsején nyitják meg a fürdőt. A kapcsolódó kemping és ifjúsági tábor nyitására viszont még várni kell.

A Szent András Gyógyvizes Strand mindig is kimondottan kedvező jegyárakat kínált. Úgy tűnik, hogy ez a felújítást követően is igaz lesz a fürdőre. A felnőtt napi belépő ugyanis 2000 forintba, 14 év alattiak és nyugdíjasok számára pedig mindössze 1000 forintba fog kerülni. A családi belépő ára 4000 forint lesz, ami 2 felnőtt és 2 gyerek, vagy 1 felnőtt és 3 gyerek esetén érvényes. További gyermekenként pedig 500 forintba kerül majd a belépő. 16 órától olcsóbb belépő is váltható, felnőtteknek 1500, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 700 forintért.

A fürdő termálvize 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést, amit 2014-ben megerősítettek. A „Tóalmási Szent András Gyógyvíz” közepes ásványianyag-tartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos, lágy termálvíz, ami elsősorban térízületi és csípőízületi problémák kezelésénél lehet hatásos.

Tóalmás Termálfürdő

Tápiószentmártonban hamarosan nyit – a szintén gyógyvizes – strandfürdő. Erről itt olvashat bővebben.