• Gyorsan végére értek Berekfürdőn az egyik szabadtéri gyógyvizes medence karbantartásának, ezért május 13-án, szombaton már újranyitják.

  • Szombattól látogatható Nyíregyházán a Tófürdő, illetve Tótkomlóson a Rózsa Gyógyfürdő.

Most szombaton is lesz néhány újdonság a hazai fürdőket illetően. Hétfőn óta nem használhatták a vendégek a Berekfürdői Gyógyfürdő ovális gyógymedencéjét. Szerencsére nem húzódtak el a munkák, így május 13-tól már újra a vendégek rendelkezésére áll a kedvelt szabadtéri medence.

Már egész jó a szabadtéri medencekínálat Berekfürdőn, hiszen a másik gyógymedence, az ikermedence és az úszómedence is üzemel. Ráadásul, ahogy nemrég írtuk, május utolsó napjáig még az előszezoni jegyárak vannak érvényben. Azaz egy felnőtt napijegy 2800 forintba, a diák és nyugdíjas belépő pedig 2300 forintba kerül. Június elsején lesz egy kisebb áremelés, de akkor majd a medencekínálat is tovább bővül.

Május 13-tól látogatható a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Tófürdő. Sajnos nem éppen strandidővel indul a szezonjuk, így valószínűleg a 34-36 Celsius-fokos vízzel töltött termálmedencéjük jelenti majd a fő vonzerőt a nyitónapon.

„Megújultak a zöldfelületek, a számtalan évelő növény mellett 300 tő egynyári virágot is elültettünk, rendbe tettük a sétányokat, és a medencék burkolatait, a csúszdák is üzemkész állapotban vannak. Így a jól megszokott, kellemes hangulatú Tófürdő fogadja majd a vendégeket, amelynek ritkaság számba menő különlegessége, hogy a tó vízfelülete mellett termálmedence, és meleg vizes gyerekmedence is a vendégek rendelkezésére áll” – olvasható a fürdő közleményében.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Parkfürdőt majd június 9-én fogják megnyitni. A nyíregyházi Júlia Fürdő viszont idén zárva marad.

Szintén május 13-tól lesz újra nyitva a tótkomlósi Rózsa Gyógyfürdő. A fürdőben április 24. óta karbantartási szünet volt, ami mostanra ért véget. Az változatlan, hogy továbbra is péntek, szombat, vasárnap áll a vendégek rendelkezésére a fürdő beltéri része, valamint a szaunái.