• Hosszú zárvatartást követően a pünkösdi hosszú hétvégén újra megnyitja kapuit a Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő.

  • A város alpolgármestere elmondta, hogy meddig biztosított a fürdők működtetése.

Május elején vált biztossá, hogy a tavaly októberben bezárt miskolci fürdők közül kettőt újranyitnak május 27-én. A pünkösdi hétvégétől a miskolci Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő is újra várja a fürdőzni vágyókat. Miután a Barlangfürdő is üzemel, így a város fürdői közül már csak az Ellipsum Élményfürdő tart zárva.

A miskolci helyi televízió tudósítása szerint már javában zajlik az újranyitó strandok előkészítése a szezonra. Javítják a burkolati hibákat, festenek, takarítanak, rendbe teszik a zöldfelületeket. A nyitó hétvégére pedig gyerekprogramokkal is készülnek.

Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere elmondta, hogy az energiaköltségek terén most már egy fokkal jobb a helyzet, azaz kisebb ráfordítással működtethetők a strandok, mint ahogy az korábban látszódott. A nyár végéig garantált mindkét strandfürdő üzemeltetése, de az alpolgármester hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy az év lehető legnagyobb részében üzemelni tudjanak a fürdők.

Az újranyitástól kezdődően a Selyemréti Strandfürdő reggel 6-tól este 8 óráig, a Miskolctapolcai Strandfürdő pedig délelőtt 9 órától, este 6 óráig várja a fürdőzni vágyó vendégeket.

Itt megnézhetik a Minap tudósítását is: