• Most már minden adott egy kis szabadtéri fürdőzéshez a kellemes hőfokú termálmedencékben.

  • Ajánlunk néhány szabadtéri medencés termálfürdőt, amelyek kimondottan jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak.

  • Retrósabb és modernebb termálstrand is akad közöttük.

Úgy tűnik, hogy végre már az évszaknak megfelelő az időjárás. Most már a fázósabbaknak is szóba jöhet egy kis szabadtéri fürdőzés. Ugyanakkor a tavak, folyók vize jelenleg még nagyon hideg az elmúlt hetek zimankója miatt, ilyenkor lehet jó választás egy termálvizes strandfürdő.

Ezeken a helyeken kellemesen meleg vízben, de mégis szabadtéren, kellemes környezetben fürödhetünk. Ezért fürdőtippként összegyűjtöttünk négy olyan termálfürdőt, ahol szabadtéri medencék jelentik a kínálatot és kivétel nélkül jó választásnak számítanak. A cikk végén egy térképen is megnézheti, hogy merrefelé találhatók ezek a termálvizes strandok.

Tiszaföldvár

A szezon előtti karbantartási munkák végeztével május 5-én nyitották újra a Tiszaföldvári Strandfürdőt. Négy termálmedence jelenti a választékot, ami majd a tanítási szünet kezdete táján úszómedencével és pancsolómedencével bővül. Akik esetleg majd a pünkösdi hétvégén látogatnának ide, azoknak érdemes tudni, hogy május 29-re, hétfőre családi- és gyermeknappal is készülnek. Aznap számos programmal szórakoztatják a vendégeket és a 14 év alattiaknak ingyenes lesz a belépés.

A fürdő belépőárai értékarányosak. Egy felnőtt napijegy 2200 forintba, nyugdíjasoknak 2000 forintba, gyerekeknek 1800 forintba kerül. Zárás előtt 3 órával 1500 forintért is váltható belépőjegy és a helyi lakosoknak némi kedvezményt is biztosítanak.

Tiszaföldvár Termálstrand egyik medencéje

Berettyóújfalu

A Bihar Termálliget fürdőnek most még csak a strandfürdői része áll a vendégek rendelkezésére, de hamarosan egy új fedett fürdőt is megnyitnak. Jelenleg a szabadtéri medencék közül a gyógyvizes medencék, a Levente medence, a jacuzzi üzemel. Nemsokára majd beüzemelik a gyerekmedencét és az élménymedencét is.

A strandra egy felnőtt napijegy 2500 forintba, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 2000 forintba kerül.

Berettyóújfalui Bihar Termálliget fürdő

Borgáta

Április eleje óta várja a fürdőzőket Sárvár közelében található Borgátai Termálfürdő. Az ötmedencés fürdőben szabadtéri medencék üzemelnek. A jegyáraik nemrég emelkedtek, de dunántúli viszonylatban még így is nagyon kedvezőnek számítanak. A felnőtt belépő 2500 forintba, nyugdíjasoknak 2200 forintba, gyerekeknek 1300 forintba kerül.

Most még retrós hangulatú a fürdő, de elképzelhető, hogy hamarosan fürdőfejlesztésbe kezdenek. A cél az, hogy egész évben üzemeljen a termálfürdő.

Borgáta Termálfürdő termálmedencéi

Lipót

A Lipóti Termálfürdő mától, május 20-tól látogatható újra. Ez kicsit más jellegű termálstrand, mint a fentiek, újabb építésű, így jóval modernebb és sokféle szolgáltatással várják a strandolókat. A szezont két termálvizes ülőmedencével, családi élménymedencével, miniváras medencével indítják. Június közepétől a csúszdás strandmedencével, vízi játszótérrel bővül a szolgáltatási paletta. A lipóti fürdőről amúgy pont a napokban írtunk, ott a belépőjegyek árairól is olvashatnak.