• Ezen a héten sem maradunk fürdőnyitások nélkül.

  • Szombaton újranyit egy szezonális termálfürdő, valamint egy egész évben üzemelő fürdőben véget ér a március óta tartó karbantartási szünet.

  • Mindkét fürdőben minősített gyógyvízzel várják a vendégeket.

Győrtől körülbelül 25 kilométerre található Lipót község, ahol egy szabadtéri medencés termálfürdő található. Bár egész évben üzemelnek, de ősszel és tavasszal mindig van egy-egy karbantartási leállásuk. A mostani tavaszi szünet elég hosszú volt, hiszen március elején kezdődött, azaz majdnem három hónapig tartott.

Viszont május 20-án, szombaton nyit a Lipóti Termálfürdő. A két termálmedence, a családi élménymedence, az úszómedence és a miniváras medence áll majd a fürdőzők rendelkezésére. Június 17-től pedig majd a csúszdás strandmedencével és a vízi játszótérrel bővül a kínálat.

A lipóti fürdőben június 16-ig még az előszezoni árak vannak érvényben, de ezek is tartalmazzák a szauna használatát. A felnőtt belépő 5300 forintba, 6-14 éveseknek a napijegy 3900 forintba kerül. Családi jegy is váltható, 2 felnőtt és 1 gyerek esetén 12.500 forintért, további gyerekenként 3400 forintért.

Lipót strandfürdő nyár

Május 20-án lesz egy másik fürdőnyitás is, méghozzá a Pest megye keleti részén található Tápiószentmártonban. Róluk nemrég írtunk, amit itt olvashat.

A lipóti fürdővel közös pontjuk, hogy az termálvizük szintén 2004-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést. Tápiószentmártonban gyógyvizes medencével, strandmedencével és gyermekmedencével indul a szezon, június 17-én pedig az úszómedencével bővül a választék. Náluk egy felnőtt napijegy 2000 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1400 forintba kerül.

Tápiószentmárton Termálstrand