• Nagyon sok fürdőben a mostani hosszú hétvégére időzítették a szezonnyitást; újranyitnak egy nehéz sorsú termálfürdőt; kiderült, miért marad zárva a Júlia Fürdő; gyógyfürdős tippek krónikus izomfájdalom esetén.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A héten jelentősen bővült a fürdők választéka. Jó néhány termálfürdő a pünkösdi hétvégére időzítette a nyitását, illetve sok egész évben üzemelő fürdőben most nyitották meg a strandi medencéket. Itt írtunk a heti fürdő- és strandnyitásokról.

A mátészalkai fürdő szabadtéri részének a nyitásáról külön is megemlékeztünk. Idén ennek a fürdőnek a termálvize kapott elsőként gyógyvíz minősítését. Az Aquaticum fürdőkomplexum strandjának a nyitására is kitértünk külön, ugyanis egy akcióval kezdték a szezont.

Úgy tűnik hamarosan újranyithat a galántai fürdő is. Nagyon nehéz sorsú termálfürdőről van szó, az elmúlt hét évben mindössze négy hónapot üzemeltek. Akadnak olyan fürdők is, amiket idén nem nyitnak újra. Ezek közé tartozik a nyíregyházi Júlia Fürdő, nemrég további részletek is kiderültek a zárvatartás okáról.

Még múlt héten tartották meg az idei első éjszakai fürdőzést Hévízen. A Holdfényfürdő nevű rendezvény ismét sikeresnek bizonyult. Aki lemaradt a programról, annak pár hónapot várnia kell a következő Holdfényfürdőre, amit szeptember 15-én tartanak.

Kellemetlen problémának számítanak a hosszan fennálló izomfájdalmak. Segíthetnek-e a gyógyvizek? Milyen fürdőkezelések jöhetnek ilyenkor szóba? Erről itt olvashat részletesen.

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.