• Kettőt biztosan, az egyiknél még nem 100 százalékos, hogy nyitnak a héten.

  • A háromból kettőben minősített gyógyvíz várja a fürdőzőket.

A pünkösdi hosszú hétvégén számos termálstrand megnyitotta kapuit. Ugyanakkor ezen a héten, június első napjaiban sem maradunk fürdőnyitások nélkül. Ráadásul egész kedvező jegyárakat kínáló strandfürdőkről van szó.

Június 3-án, azaz szombaton nyitja meg újra kapuit a Tapolcai Strandfürdő (a Veszprémi megyei Tapolcáról van szó), amit a felújítását követően 2016-ban adtak át. A nyitónapon 18 éves korig ingyenes lesz a belépés, a 18 év felettiek pedig mindössze 1000 forintért válthatnak belépőt.

A termálvizes strand a korábbi évekhez hasonlóan a nyári hónapokban üzemel, azaz várhatóan augusztus 31-ig lesznek nyitva, minden egyes nap 9 és 19 óra között. Csúszdamedence, meleg vizes ülőmedence, úszómedence, – jakuzzis és sodrófolyós résszel – továbbá pancsoló- és gyermekmedence jelenti a választékot.

Nem helyi lakosoknak a felnőtt napijegy 2400 forintba, nyugdíjasoknak 1600 forintba, 14 év feletti diákoknak 1700 forintba, 4-14 év közöttieknek 1200 forintba kerül. Tapolcai lakosoknak a felnőtt belépő 2000 forint, a nyugdíjas és a diák jegy 1300-1300 forint, a gyerekjegy pedig 900 forint. Mindezeken túl csoportos kedvezményt, családi belépőt és kedvezményes félnapos jegyet is kínálnak.

Tapolcai Termálstrand

A mezőberényi Kálmán Fürdőről legutóbb tavaly szeptemberben írtunk. A szezonális termálfürdőt ugyanis takarékossági okokból már a nyár utolsó napján bezárták, pedig korábban szeptember végén nyitva szoktak lenni. A jó hír viszont most az, hogy június első napján, azaz csütörtökön nyit a négymedencés fürdő, ami minősített gyógyvízzel rendelkezik.

A felnőtt napijegy 1500 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 forintba, gyerekeknek 600 forintba kerül.

Kálmán Fürdő Mezőberény

Pest megye keleti részén található Tóalmás község, ahol a Szent András Gyógyvizes Strand egy év szünetet követően, viszont már felújítva nyit újra. Korábban azt írtuk, illetve az önkormányzat is ezt közölte, hogy június elsején nyitják meg a fürdőt, aminek már az ünnepélyes átadása is megtörtént. Azonban múlt héten módosították a várható nyitás időpontját „június elejére”, a pontos dátum attól függ, hogy mikorra tudják betölteni a nyitáshoz szükséges álláshelyeket.

Mindenesetre amikor nyitnak, akkor igen kedvező árakkal várják majd a fürdőzőket. A felnőtt napijegy 2000 forintba, nyugdíjasoknak és gyerekeknek pedig csak 1000 forintba kerül. Jelentős változást jelent, hogy mostantól kezdve átállnak az egész éves működésre és gyógyászati kezeléseket is bevezetnek.

A fürdőhöz kemping és szálláshely is kapcsolódik. Utóbbi nyitását augusztus 1-jére ígérik, a kemping viszont idén nem fog üzemelni.

Tóalmás Termálfürdő

Fürdőtipp: az egerszalóki Saliris Resortról itt olvashat érdekességeket