• Együttműködési megállapodást írt alá a BGYH Zrt. és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat.

  • Az együttműködés értelmében különféle kedvezményekre jogosultak a nyugdíjas-, illetve gyermekkorú kerületi lakosok.

A lakosság egészségének a megőrzése, valamint a fürdőkultúra hagyományainak fenntartása és minél szélesebb körben terjesztése célja a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek (BGYH) és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnak is. Figyelembe véve a kerület lakosságának igényeit, Borosné Szűts Ildikó, a BGYH Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere 2022. április 28-án együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben a jelen lévő nyugdíjasklub tagjai előtt.

Az együttműködés értelmében a kerület nyugdíjas- és gyermekkorú lakosai kedvezményes jegyáron élvezhetik a fürdőzés jótékony hatásait. Az eredeti ár és a kedvezmény különbözetét Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat finanszírozza.

A megállapodás több pontban részletezi a kedvezményes lehetőségeket:

• A kerületi nyugdíjasok május 19-től 1000 forintos kedvezményes jegy megvásárlása ellenében használhatják a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda fürdő normál napi belépőjeggyel igénybe vehető szolgáltatásait (beltéri gyógymedencék, kültéri élménymedence, úszómedencék, szaunák). A kedvezmény csütörtöki napokra érvényes, amelyhez az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménynél átvehető voucher (egyszer használatos jegy) szükséges.

• Szintén a kerületi nyugdíjasok számára érhető el a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszodában 800 Ft-os kedvezményes jegy, amelynek megvásárlása ellenében használhatják az uszoda és a wellnesszóna belépőjeggyel igénybe vehető szolgáltatásait. A kedvezmény keddi és csütörtöki napokra érvényes május 19-től.

A kedvezmények nyugdíjas igazolvánnyal és a harmadik kerületi lakóhelyet tartalmazó érvényes lakcímkártyával érhetőek el.

A harmadik kerületi lakóhelyet tartalmazó érvényes lakcímkártyával rendelkező lakosok 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyet a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszodába, a Római Strandfürdőbe és a Pünkösdfürdői Strandra.

A BGYH Zrt. továbbá csatlakozik a kerület „Na mi a pálya?” önkormányzati programhoz, ami alapján a kerület végzős középiskolásai egy alkalommal ingyenesen pihenhetnek a Római Strandfürdőn is.

Római strandfürdő

Az együttműködés aláírásakor Borosné Szűts Ildikó hangsúlyozta: „társaságuk kiemelt figyelmet fordít a kölcsönös előnyökön járó kerületi együttműködésekre. Öröm számunkra, ha minél több régi és új vendéget tudunk vendégül látni fürdőinkben.”  Dr. Kiss László kiemelte, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat számára rendkívül fontos a kerületiek egészséges életmódjának támogatása, és hogy ebben a törekvésében az önkormányzat a BGYH Zrt.-ben együttműködő partnerre talált.