• Idén nyáron ünnepli megnyitásának 60. évfordulóját a Hajdúnánási Gyógyfürdő.

  • Májustól kezdődően sorra nyitják a szezonális üzemeltetésű medencéiket.

Hajdú-Bihar megyében kimondottan erős a termálfürdős kínálat. Ebben a komoly versenyben akad egy amolyan tuti tippnek számító település, méghozzá Hajdúnánás, ami Nyíregyházától nagyjából 25, Debrecentől pedig 40 kilométerre található.

Az ország más részein élők számára talán nem annyira ismert Hajdúnánás, mint a megye két turisztikai nagyágyúja, Hajdúszoboszló és Debrecen, viszont pont ezért lehet jó választás. Az itteni termálfürdő kínálata egész jó és nincsenek elszállva az áraik. Nem véletlen azért, hogy vendégéjszakaszám alapján Hajdúnánás a megye harmadik legjelentősebb fürdőtelepülése volt az elmúlt évben.

Idén ráadásul jubilálnak is. Nyáron lesz a 60. évfordulója a termálfürdő megnyitásának. Anno kifejezetten fürdőlétesítési céllal fúrtak termálkutat és a feltörő jódos-brómos gyógyvíz kedvező hatására egyből sokan esküdtek. Végül ezt 1989-ben igazolták hivatalosan is, azóta számít gyógyvíznek a hajdúnánási termálvíz. A fürdő kedveltségéhez sokat hozzátesz, hogy kimondottan tágas, szépen parkosított a strandi részük.

Az egész éves kínálaton felül – termálmedencék, élménymedence, szaunapark – májustól kezdődően egyre több szabadtéri medencét is beüzemelnek. A gyógyfürdő által közzétett ütemterv szerint május 9-én nyitják a csúszdás tanmedencét, május 14-től kezdődően mindkét szabadtéri gyógymedence üzemelni fog, május 28-tól használható a kinti pancsolómedence. A szabadtéri medenceválaszték pedig majd június 17-én válik teljessé, amikortól kezdődően a hűvösebb vizű strandi sportmedencét is használhatják a vendégek.

Hajdúnánás Gyógyfürdő kinti medence

A már emlegetett hajdúnánási gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésére, nőgyógyászati és bőrgyógyászati problémák esetén, valamint baleseti, műtéti utókezelés során lehet hatásos. A vendégek helyben – az Aranyszalma Gyógycentrumban – különféle fürdőgyógyászati kezeléseket is igénybe vehetnek.