• Az egyik termálfürdő május 13-án, a másik május 14-én nyitja meg újra a kapuit.

  • Mindkét fürdő kifejezetten szép környezetben található.

Nemcsak a szezonálisan működő termálfürdők nyitnak mostanában, hanem néhány olyan fürdő is, ahol tavasszal hosszabb karbantartási szünetet tartanak. Ilyen a Zala megye északi részén található Zalaszentgróti Termálfürdő, illetve a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóti Termálfürdő.

A Zalaszentgróton található termálfürdő a korábbi években jellemzően május elejétől szeptember végéig üzemelt. A mögöttünk álló téli szezonban azonban nem zárták be a fürdőt, amit az egyik úszóklubbal kötött szerződésük tett lehetővé. Sőt, a tél folyamán egy újdonságot is bevezettek, hiszen telepítettek egy erdélyi sós dézsafürdőt. Ezt termálvízzel töltik és 150 kilogramm parajdi sót oldanak fel benne.

A Zalaszentgróti Termálfürdő március eleje óta tart zárva és a nyitásra sem kell már sokat várni, ugyanis május 14-től, szombattól várják újra a fürdőzőket. Az első napra egy akcióval is készülnek, ugyanis május 14-én a napijegy mindössze 1500 forintba kerül, a Szentgrót kártyával rendelkező helyi lakosoknak pedig pusztán 500 forint lesz a belépő.

Zalaszentgrót fürdő szabadtéri medence

Bár nincs fedett medencéjük, de a Lipóti Termálfürdő egész évben üzemel. Azonban minden tavasszal tartanak egy hosszabb karbantartási szünetet, amikor felkészítik a fürdőt a strandszezonra. Ez leállás idén április 19-én vette kezdetét, az újranyitás pedig jövő pénteken, azaz május 13-án lesz esedékes, ekkortól érvényesek az új jegyárak is.

Lipót strandfürdő nyár

Az újranyitó lipóti fürdőben a két gyógyvizes medencén felül a családi csúszdás élménymedence, a gyermekmedence és a gyermekpancsoló, valamint az úszómedence áll majd a vendégek rendelkezésére. Tehát már a szezon elején egész erős lesz a medencekínálatuk. Ráadásul az idei év újdonsága, hogy a strandmedencét egy gyermekmedencével bővítik és a medencébe egy vízivárat is építenek.