• Szombaton indul az strandidény a Tápiószentmártoni Strand és Termálfürdőben.

  • A szezonálisan üzemelő Pest megyei fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

Nemrég írtuk, hogy a Pest megyei Tóalmáson idén nem nyit ki a gyógyvizes strandfürdő, ugyanis felújítás kezdődik a létesítményben. Egy másik szezonális termálfürdő, a Tóalmástól nagyjából 30 kilométerre, Pest megye keleti felén lévő tápiószentmártoni strand azonban nyitni fog a hétvégén.

Tavaly a járványhelyzet miatt csak május végétől volt látogatható a strand, most viszont a megszokott rend szerint startol a szezon, azaz április 30-án, szombaton reggel 9 órától várják a fürdőzőket és várhatóan szeptember közepéig lesznek nyitva. A tápiószentmártoni fürdő különlegességét az adja, hogy a termálvizük gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. Ezt a minősítést hivatalosan 2004-ben kapták meg és az elmúlt évben megerősítették.

A négymedencés strandfürdőben 34-36 Celsius-fokos vizű gyógyvizes medence, 30-32 Celsius-fokos strandmedence és egy gyermekmedence található. A nyári főszezonban pedig ez kiegészül egy hűvösebb vizű úszómedencével is. Mindezeken túl játszótér, sportpálya, büfé is található a strandon.

Az említett gyógyvíz mozgásszervi problémák, sérüléseket követő utókezelések, egyes bőrproblémák és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas, de kedvezően hat az idegrendszerre is.

Ami a belépők árait illeti, egy felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, a 3-18 év között váltható ifjúsági jegy ára 1000 forint és ugyanennyit kérnek a nyugdíjas belépőért is. 2 felnőtt, 2 gyermek esetén 4000 forintért kínálnak családi belépőt, a további gyerekenként pedig 800 forint fizetendő. A helyi lakosoknak hétköznapokon 50 százalékos kedvezményt biztosítanak.

Tápiószentmárton termálfürdő

Létezik egy kedvezményes délutáni jegy is, ami májusban és szeptemberben 15 órától, a nyári szezonban 17 órától váltható 800 forintért. Ez tulajdonképpen egy 2 órás belépő, hiszen az elő- és utószezonban 17 órakor, a nyári időszakban pedig 19 órakor zár a strand.