• Egy jelentős, negyedmilliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően megújul a Szent András Gyógyvizes Strand.

  • Viszont emiatt idén nem látogatható a termálfürdő, valamint a hozzá kapcsolódó kemping.

A fővárostól 55 kilométerre, Pest megye északkeleti határában található Tóalmás település. A községben 1971 óta működik egy szabadtéri medencékkel rendelkező termálfürdő. A hárommedencés kis fürdőt sokan kedvelik, amihez hozzájárul, hogy 2004-ben gyógyvíz minősítést is szerzett az itt feltörő termálvíz. Térdízületi és csípőízületi panaszoknál igazolták a kedvező hatását.

Ráadásul kifejezetten kedvező jegyárakról volt ismert a fürdő, például a tavalyi szezonban egy felnőtt belépő mindössze 1100 forintba került. Általában május elején nyitottak és szeptember végén zártak (az elmúlt két évben azért ezt a Covid felülírta), idén azonban az önkormányzat közlése szerint nem nyit ki a Szent András Gyógyvizes Strand.

Ez ugyanakkor jó hír is, ugyanis azért mára megérett egy komolyabb felújításra a tóalmási termálfürdő. Ennek a lehetőségét pedig egy közel 260 millió forint értékű állami támogatás teremtette meg, amit még tavaly ősszel nyertek el.

A fürdőfejlesztés révén biztosított lesz az egész éves működés, gyerekmedence-pancsoló épül, bővítik és felújítják a meglévő öltözőt és gyógyászati helyiségeket alakítanak ki. A munkákat idén november végéig kell befejezni. Azonban mindezzel párhuzamosan nem lehet zavartalanul üzemeltetni a létesítményt, ez indokolja, hogy az idei szezonban nem fogad majd vendégeket sem a fürdő, sem a hozzá kapcsolódó kemping.

Tóalmás Termálfürdő