• Az 50 méteres uszodát idén télen nem üzemeltetik, de a fedett élményfürdő, a fedett gyógymedencék és a tanuszoda egész évben a fürdőzők rendelkezésére áll.

  • A korábbi évekhez hasonló módon tartanak nyitva a szabadtéri medencéik.

Egy tegnapi rádióinterjú alapján bejárta a sajtót, hogy fürdőbezárási hullám közeleg és ennek kapcsán több nagy termálfürdő neve is említésre került. Közülük a hajdúszoboszlói Hungarospa már tegnap cáfolta, hogy bezáráson gondolkodnának. Ma pedig a Gyulai Várfürdő is jelezte, hogy továbbra is várják a fürdőzőket.

Az Aqua Palota élményfürdő és a fedett gyógymedencéik egész évben a vendégek rendelkezésére állnak. A szabadtéri medencék zárása pedig a korábbi évekhez hasonló ütemezésben zajlik. Így például a csúszdás medence, a hullámmedence és a vízi gyermekparadicsom még a héten nyitva tart. A pezsgős gyógymedence és a dögönyözős medence november 1-ig üzemel. Az árnyékolós gyógymedencét pedig a fagyos idő érkeztéig használhatják a vendégek.

Amiben változás lesz, hogy az 50 méteres versenyuszodát csak addig üzemeltetik, amíg a sportoláshoz alkalmas vízhőfokot biztosítani tudják. Ezt követően az őszi-téli hónapokban az 50 méteres medence zárva tart. A sportolni vágyók számára azonban továbbra is biztosítják ezt a lehetőséget a 25 méteres tanuszodában.

Az ősz vége felé gyulai üdülést tervezők számoljanak azzal is, hogy november 14. és 18. között vízcsere és karbantartás miatt az Aqua-Palota élményfürdő zárva lesz.