• A hétfő a nyári időszakban is szünnap volt a fürdőben, szeptembertől pedig csak a hét utolsó három napján lesznek nyitva.

  • Viszont péntekenként esti fürdőzésre is lehetőség nyílik.

Aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton található termálfürdőbe tervez mostanában kirándulást, az figyeljen arra, hogy szeptember elsejétől változik a fürdő nyitvatartási ideje. Átállnak a téli üzemrendre, ami azt jelenti, hogy csak pénteken, szombaton és vasárnap lesz nyitva a fürdő. Péntekenként 15 és 22 óra között, a hétvége két napján pedig 9 és 17 óra között várják a fürdőzőket.

Kivételesen ez nem az energiaválsággal kapcsolatos újdonság, hiszen a termálfürdő a tavalyi téli szezonban is ugyanígy tartott nyitva. Annyi különbséggel, hogy akkor csak szeptember közepén álltak át a heti háromnapos nyitvatartásra.

A Mezőcsáti Termálfürdő egy jó másfél éves üzemszünetet követően tavaly augusztusban nyitotta meg újra a kapuit. Még 2019-ben jutottak 500 millió forintos állami támogatáshoz, aminek révén 2020 tavaszán – pont a járványidőszak kezdetén – álltak neki a fürdő felújításának. Ennek során megújult a bejárati- és öltözőépület, felújították a nagy termálmedencét és parkolót, továbbá új gyermekmedence és családi medence épült.

A Mezőcsáton feltörő nátrium-hidrogénkarbonátos termálvíz hivatalosan nem rendelkezik gyógyvíz minősítéssel, viszont a tapasztalatok szerint kedvezően hat az ízületi és reumatikus panaszokra. Jelenleg egy felnőtt napijegy 1800 forintba kerül, a gyermekek, diákok és nyugdíjasok pedig 1400 forintért válthatnak belépőt.

Mezőcsát Termálstrand