• Naponta 990 köbméter, 56 Celsius-fokos gyógyvizet ad a Bük-9 jelű termálkút, amely csaknem 50 millió forintos javításon esett át.

  • Éppen időben üzemel ismét, hiszen készül már a főszezonra a Bükfürdő Thermal & Spa.

A Bük-9 jelű kútból töltik a Bükfürdő Thermal & Spa több gyógyvizes medencéjét, így az ikonikus Szent Kelemen medencét is. A kút az utóbbi hetekben nagyszabású felújításon esett át: a komplex beavatkozás során kimentették a leszakadt termelőcsövét, annak felső részét kiépítették, elbontották, aztán felszerelték a kútfejet.

Kamerás vizsgálatnak vetették alá a kutat és kitisztították. Éppen időben, hiszen már húsvétra újabb gyógyvizes medencéket nyitnak a fürdő strandterületén.

„A főszezon nyitása előtt elkészültek a kilences termálvízkút javítási munkái, mintegy nettó 50 millió forintból” – mondta el Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgató-helyettese. A kilences kútból az 56 Celsius-fokos Felsőbüki Nagy Pál gyógyvíz 1.128 méteres talpmélységből érkezik a Bükfürdő Thermal & Spa medencéibe – immár ismét zavartalanul.

Bük 9-es termálkút, gyógyvizet ad

A vendégek a Szent Kelemen medence mellett a Négy évszak medencében, valamint a strandszezonban majd a Szív medencében is élvezhetik a Bük-9 kút termálvizének jótékony hatásait.

A bükfürdői Szent Kelemen gyógymedence

Fotók: Bükfürdő Thermal & Spa