• Néhány jó kis termálfürdő már a jövő héten megnyitja kapuit, de a rá következő hetekben, hónapokban is várhatók újranyitások.

  • Sok fürdő tartani tudja a korábbi, újbóli nyitásra tett ígéretét.

Rohan az idő, jövő hét szombaton már április elseje lesz. Ez pedig azt is jelenti, hogy indul a szezon a Sárvár közelében található Borgátai Termálfürdőben. A szimpatikus, szabadtéri medencés fürdőbe már a nyitás hónapjában érdemes ellátogatni, ugyanis májusig a tavalyi jegyárak lesznek érvényben. A termálfürdőt érintő egyéb változásokról, tervekről itt írtunk.

Szintén április első napján nyitják újra a Dunaföldvári Gyógyfürdőt. Amíg a borgátai fürdő korábban sem volt nyitva a téli időszakban, addig Dunaföldváron az energiaárak tették szükségessé a három hónapig tartó leállást.

Tegnap derült ki, hogy húsvétra újranyitják a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt. Április 6-án a kemping és az apartmanok, április 7-én a fürdő is nyit. Alapesetben ez a fürdő is egész évben üzemelne, de náluk is az energiaárak indokolták a január elsején kezdődött leállást.

Április 6-tól ismét a vendégek rendelkezésére áll a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő fedett élményfürdője és uszodája. Még tavaly ősszel zárták be a fürdőrészleget, de szerencsére a gyógyfürdő többi egysége tovább üzemelt. Az élményfürdő nyitásával viszont a mostaninál jóval nagyobb vízfelület várja a vendégeket, érdemes lesz ezt már húsvétkor kihasználni.

Április 7-én nyit a Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping. Eleinte a termálvizes medence, jakuzzi és a szauna áll majd a vendégek rendelkezésére és ahogy közeledünk a júniusban induló nyári főszezonhoz, úgy nyitják meg sorban a többi medencét is.

Májusban több fürdőnyitás is várható. Elvileg valamikor májusban nyit a miskolci Selyemréti Strandfürdő. Azért írjuk, hogy elvileg, mert erről hivatalos bejelentés nem történt, csak onnan lehet tudni, hogy a térség országgyűlési képviselője ezt nemrég kész tényként említette.

Tavaly kora ősszel ment téli szünetre a Zalaszentgróti Termálfürdő. Náluk a tervek szerint május 15-én lesz az újranyitás. Megszokott, hogy a Lipóti Termálfürdő tavasszal karbantartási leállást tart, az újranyitásuk pedig május 20-án várható.

Zalaszentgrót fürdő szabadtéri medence

A friss fejlemények közé tartozik, hogy június 5-től fogadja a fürdőzőket a jászapáti Tölgyes Strandfürdő. Szeptember legvégén zárt be a fürdő, megint csak az energiaárak miatt. Ugyancsak a nyár elején nyitják újra Tóalmáson a Szent András Gyógyvizes Strandot. Náluk kivételesen nem az energiaár kavart be, hanem felújították a strandfürdőt, emiatt tavaly zárva volt a létesítmény. További strandnyitásokról itt írtunk.

Tóalmás Termálfürdő

Persze akadnak még fürdők, amelyek újranyitásáról jó lenne hallani. A teljesség igénye nélkül ide sorolható például a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő. Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn nyitva van az Aquarius élményfürdő, viszont a Hotel Fürdőház és a Júlia Fürdő újranyitásáról még nincs hír.

Korábbi években a Csepeli Strandfürdő is egész évben üzemelt, de szeptember 19. óta zárva tart ez a fürdő is és egyelőre nincs céldátum az újranyitásra. A Zalába utazóknak amolyan titkos tippként szoktuk említeni a pusztaszentlászlói Aqua Barbara Termálfürdőt. Tavaly november elején zártak be és még nem közölték, hogy idén mikor nyitnak, de hátha hamarosan kiderül…

Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.