• Kicsivel több mint három hónap után újranyitják a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt.

  • Nyit a fürdő kempingje és az apartmanházak is.

Tavaly szeptemberben került szóba a nyírbátori képviselő-testület ülésén a város fürdőjének a helyzete. Bár a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő gázfelhasználása alacsony, de az elektromos áram díjának emelkedése jelentős terhet ró a városra. Ezt a többletköltséget 2022 végéig még ki tudták gazdálkodni, azonban már akkor látszott, hogy a fürdőt január elején be kell zárniuk.

Ez így is lett, de azért teljes egészében nem szűnt meg minden szolgáltatásuk. Továbbra is megtartották az orvosi rendeléseket, illetve elérhetők maradtak a fürdőgyógyászati kezelések. Ezen felül a helyi sportegyesületek használhatták a fürdő úszómedencéjét.

A zárvatartás idejét arra is felhasználták, hogy elvégezzék a termálfürdőben szükséges karbantartási és felújítási munkákat. Ezek közé tartozott, hogy megújultak az öltözők és a gyermekpancsoló burkolata.

Ma pedig egy jó hírt is közöltek, ugyanis április 6-án újranyit a kemping, illetve az apartmanok. Április 7-től pedig a fürdő is újra látogatható.

Nyírbátor Sárkány Wellness termálfürdő

A napokban sok hasonló hírről tudtunk beszámolni. Ezek közé tartozik, hogy újranyit a Zsóry Gyógyfürdő fedett élményfürdője. Április elején három további termálfürdőt is megnyitnak, újra nyitva a Balaton Uszoda, valamint a nyáron bővül a Pest megyei és a jászsági fürdőkínálat is. Az aktuális éjszakai fürdőzésekről pedig itt tájékozódhat.