• Január közepe óta a szomszédos szálloda fürdőrészlegét vehetik igénybe a Kiskőrösön található Rónaszéki Fürdő vendégei.

  • Áprilisban – két ütemben – a régi helyén újra megnyitja kapuit a kedvelt termálfürdő.

Az energiaköltségek drasztikus drágulása miatt a kiskőrösi Rónaszéki Fürdő is spórolni kényszerült a téli időszakban. Ezt a helyzetet ugyanakkor egy ötletes megoldással sikerült áthidalniuk. Január közepén ugyan a fürdő az eredeti helyén bezárt, de ezzel párhuzamosan megnyitották a külső vendégek előtt is a szomszédos Hotel Imperial fürdőrészlegét.

A szállodában – változatlan jegyárak mellett – gyógyvizes tanmedence és ülőmedence, Kneipp taposó, sószoba, szaunák, pihenőszoba és büfé áll a vendégek rendelkezésére. Már korábban közölték, hogy ideiglenes, három hónapig tartó megoldásról van szó.

Ahogy a Kiskőrös TV – lejjebb görgetve megtekinthető – tudósításából kiderül, ezt a tervet tartani is tudják, azaz április közepétől a Rónaszéki Fürdő szolgáltatásai a régi, megszokott helyen állnak majd a fürdőzők rendelkezésére.

Schäffer Tamás, a fürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ütemezetten fog újranyitni a Rónaszéki Fürdő. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg zárva tartó kempinget már április 7-én megnyitják. Sok kempingező ugyanis már korábban jelezte, hogy a húsvéti időszakban szívesen eltöltenének néhány napot Kiskőrösön.

Ekkor megejtik a fürdő amúgy is szükséges próbaüzemét, azaz a kemping vendégei húsvétkor már igénybe vehetik a fürdő egyes szolgáltatásait. A teljes nyitásra pedig április 15-én kerül sor. Ekkortól kezdve a megszokott szolgáltatási palettával várnak mindenkit a régi helyen. Az elmúlt időszakban felújítási, karbantartási munkákat végeztek a szaunavilágban, illetve a vizesblokkokban is, így egy megszépült fürdő várja majd a vendégeket.

Megemlítették azt is, hogy az újranyitástól kezdődően várhatóan változnak a jegyárak. Jelenleg egy felnőtt napijegy 1500 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 1200 forintba kerül. Ezek most verhetetlen árak, de az is látszik, hogy aligha tartható már sokáig ez az árszint.

Itt megnézhetik a helyi televízió videóját:

Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.