• Január 16-tól három hónapig ugyan nem fogad vendégeket a kiskőrösi Rónaszéki Fürdő, de a vendégeik ebben az időszakban sem maradnak fürdőzési lehetőség nélkül.

  • Változatlan jegyárak ellenében a szomszédos gyógyszálló fürdőrészlegét használhatják.

Október végén írtunk arról, hogy az energiaválság miként érintheti a kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt. Akkor azt tervezték, hogy az év végéig a fürdő változatlan formában üzemel, azonban 2023 első három hónapjára a hideg vizes medencéiket leengedik.

A tanuszodai rész két temperált vizű medencéjének a téli üzemeltetése ugyanis hatalmas költséggel járna. Ugyanakkor a termálvizes medencék és a szaunarészleg változatlanul üzemelt volna.

A város Facebook oldalán közzétett tájékoztatás szerint azonban változott a helyzet, de úgy, hogy a vendégeknek mégis megmarad a fürdőzési és szaunázási lehetőségük. A megoldást azt jelenti, hogy a január 16. és április 15. között a fürdő jelenlegi szolgáltatásai ugyan nem lesznek elérhetők, azonban a szomszédos Imperial Hotel – tavaly év végén újranyitott – fürdőrészlegében várják a vendégeket.

A gyógyszálló fürdőrészlege a Rónaszéki Fürdő jelenlegi, igen kedvező árú napijegyei ellenében látogatható. Azaz a felnőtt jegy 1500 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1200 forintba kerül. Itt gyógyvizes tan- és ülőmedence, Kneipp taposómedence, finn szaunák, sószoba található. Uszoda nincs, de az az eredeti tervek szerint is leállt volna januárban.

A kemping változatlanul üzemel. A fürdőbe szóló bérletek érvényessége pedig a zárvatartás idejével meghosszabbodik, mert ebben az időszakban a szállodai fürdőegység csak napijegyekkel látogatható.

Jó megoldás ez, még ha kényszerű is, pláne annak fényében, hogy a napokban több fürdő is hosszabb-rövidebb üzemszünetet jelentett be. Ezekről itt írtunk.