• Idén új lendületet kaphat a kiskunhalasi Csipke Gyógy- és Élményfürdő megvalósítása.

  • A polgármester reményei szerint akár már idén letehetik az alapkövet, de maga a kivitelezés időigényes folyamat lesz.

2018-ban írtunk legelőször arról, hogy a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason egy nagyszabású fürdőfejlesztést terveznek. Nem egyszerűen a jelenlegi Halasthermál bővítésében, hanem egy teljesen új fürdőkomplexum építésében gondolkodnak, ami a Csipke Gyógy- és Élményfürdő nevet fogja viselni.

A létesítmény több egységből állna: élményfürdőt, termálfürdőt, szaunavilágot, gyógyászatot és úszócsarnokot is magában foglalna. Ezen belül a gyógyászati profil kimondottan nagy hangsúlyt kapna. Egy korábbi becslés szerint a teljes fejlesztés költsége eléri a 23 milliárd forintot, amit állami forrásból fedeznének.

Az elmúlt években bemutatták a fürdő látványtervét, valamint kiírták a tervezési feladatokra szóló pályázatot, az elmúlt egy évben azonban keveset lehetett hallani a kiskunhalasi fürdőfejlesztés alakulásáról.

Ezért is jó, hogy a napokban Fülöp Róbert polgármester a Halas Televíziónak beszélt a projekt alakulásáról (ezt lejjebb görgetve megnézhetik). Elmondta, hogy az „utolsó csavarig” elkészültek a fürdő kiviteli tervei. Tavaly tényleg lassan haladtak a dolgok, de a polgármester reményei szerint idén felpöröghetnek az események.

A következő lépés a kivitelezés közbeszerzésének a kiírása lesz. Amint ez a közbeszerzési eljárás sikeresen lezárul, akkor kaphatják meg az ehhez szükséges állami forrást. A polgármester azt reméli, hogy 2023-ban lezajlik a közbeszerzés és idén akár már az alapkövet is letehetik. Azt viszont hangsúlyozta, hogy a megvalósítás még hosszú időt vesz igénybe, hiszen a tervező becslése szerint 2-2,5 évig tart majd az építkezés. A Halasthermal addig is üzemel, sőt eleve úgy tervezik, hogy egészen az új komplexum átadásáig használható marad a régi fürdő.

A videóban a látványtervek is feltűnnek: