• Az energiaköltségek emelkedése a Kiskőrösön működő Rónaszéki Fürdőt is érinteni fogja.

  • Szerencsére a minősített gyógyvízzel töltött termálmedencéik a téli időszakban is elérhetők maradnak.

Kiskőrösön az elmúlt héten tartottak tájékoztatót arról, hogy a helyi termálfürdőt, valamint a sportegyesületeket miként érinti a rezsidíjak emelkedése. Erről a Kiskőrös Tv számolt be, a videójukat lejjebb görgetve tudják megnézni.

A Rónaszéki Fürdő kapcsán hozott döntések lényege az, hogy december 31-ig a megszokott téli üzemrendben működtetik a létesítményt. Azonban január elsejétől március végéig a hideg vizes medencéiket leengedik. Magyarán a tanuszodai rész két temperált vizű medencéje nem fog üzemelni, miután ezeknek a működtetése hatalmas energiaköltséggel járna.

Ugyanakkor a termálvizes medencék, valamint a finn szauna, infraszauna és a gőzkabin továbbra is a vendégek rendelkezésére fog állni, de január első napjától a belépők árának emelésére is számítani kell.

Még fontos aktuális információ a fürdő kapcsán, hogy mától péntekig karbantartási és takarítási szünetet tartanak. November 5-től, szombattól látogatható újra a fürdő.

A Rónaszéki Fürdőről azt érdemes még tudni, hogy gyógyfürdő címmel nem rendelkeznek, viszont a vizük 1994 óta gyógyvíznek számít. Kiskőrösön 54 Celsius-fokos, nagy sókoncentrációjú, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos, jódos-brómos víz tör fel, amelynek fluortartalma is jelentős. Kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására.

Arról, hogy az esztergomi élményfürdő kapcsán milyen intézkedésekre lehet számítani, itt olvashat.