• A héten újranyitott a Csongrádi Gyógyfürdő és a Miskolctapolca Barlangfürdő; a Flexum fürdő továbbra is üzemel; meghosszabbították a Liget Gyógyfürdő gyógyászati kedvezményét; ragadós a miskolci modell és januárban bezárják a nyíregyházi élményfürdőt.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A hazai termálfürdők kapcsán egyszerre hozott nagyon jó és nagyon rossz híreket a mögöttünk álló hét. A hétfő még jól indult, hiszen bejelentették, hogy október 28-án újranyitják a Miskolctapolca Barlangfürdőt. Az újranyitás költségét a turizmusból élő miskolci vállalkozók, valamint az önkormányzat adta össze. Remélhetőleg talpon tud maradni a megnyitott fürdő.

Szintén a kedvező fejlemények közé sorolható, hogy keddtől újra üzemel a Csongrádi Gyógyfürdő. A létesítmény 5 hétig tartott zárva egy műszaki meghibásodás miatt.

A gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő nyitvatartási ideje majd november 2-tól változik, szűkül a medencekínálat, viszont a szuper gyógyászati akciójukat meghosszabbították az év végéig. Utóbbiról itt olvashat.

A mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa deklarálta, hogy továbbra is nyitva tartanak. Ebben nagy segítséget jelent, hogy a feltörő termálvíz hőjét a fürdőépület és a hozzá kapcsolódó szállodák fűtésénél is fel tudják használni. Illetve az sem mellékes, hogy az osztrák határ közelsége miatt nagyon sok külföldi vendégük van, ami egy stabil vendégforgalmat jelent számukra.

Hamarosan téli szünetre megy Zala megye egyik remek kis termálfürdője. November 6-án zárnak, addig is érdemes ellátogatni hozzájuk.

A Nagyatádi Gyógyfürdő a megnövekedett energiaárak miatt kénytelen rövidíteni a nyitvatartási idején. Például keddenként csak azok számára lesznek nyitva, akik gyógyászati kezelésekre érkeznek. Erről itt olvashat.

A napokban lesz a Tamási Termálfürdőben történt tűzeset egyéves évfordulója. Jelenleg csak a kinti termálmedencéjük, valamint bizonyos napokon a szaunaviláguk használható. Ráadásul új üzemeltetőt se találtak, ezért az önkormányzat cége veszi át januártól a működtetést. Itt írtunk minderről.

A héten ülésezett Esztergom képviselő-testülete és az élményfürdő helyzetével is foglalkoztak. Számos takarékossági intézkedésről döntöttek, valamint a miskolctapolcaihoz hasonló rendszerben biztosítanák a fürdő további működését. Itt olvashatja el, hogy ez mit jelent.

A hét legrosszabb híre pedig az volt, hogy január 9-én bezárják a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Aquarius Élményfürdőt. Ugyanakkor a gyógyászati részlegük jelen állás szerint továbbra is üzemelni fog. A város központjában lévő Júlia Fürdőnek, valamint a sóstógyógyfürdői Hotel Fürdőház wellness részlegének a működését már korábban felfüggesztették.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.