• Több szállodát már idén bezárnak Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, az élményfürdőt pedig majd jövő év elején.

  • A Júlia Fürdő már a hónap eleje óta zárva tart.

Az energiaárak emelkedése miatt már október 10-én bezárták a nyíregyházi Júlia Fürdőt, valamint a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Hotel Fürdőház wellness részlegét. Ugyanakkor az Aquarius Élményfürdő, valamint annak a gyógyászati részlege tovább üzemelt. A nyíregyházi közgyűlés mai döntései azonban már az Aquariust is érintik.

Ez alapján 2023. január 9-től az Aquarius Élményfürdő működését határozatlan időre felfüggesztik. Ugyanakkor a tervek szerint a fürdő gyógyászati részlegét nem zárják be. A Hotel Fürdőház szállodai részlege is bezárásra kerül november 7-től. Szintén november 7-től kezdődően nem fogad vendégeket az Ózoon Hotel és a Pangea Hotel.  A Hotel Dzsungel viszont nyitva marad.

A további takarékossági intézkedések között szerepel egyes kulturális intézmények, illetve a polgármesteri hivatal két épületszárnyának ideiglenes lezárása, épületeik temperálása és téliesítése is. A tervek szerint az érintett helyiségekben dolgozókat más, kisebb energiafogyasztású épületrészekbe költöztetik át, valamint vizsgálják az önkormányzat költségvetési intézményeinél és gazdasági társaságainál az otthoni munkavégzés bevezetésnek lehetőségét.

Az önkormányzat szociális, gyermekjóléti, köznevelési és egészségügyi alapszolgáltatásai továbbra is biztosítva lesznek, egyes feladatokat és szolgáltatásokat átköltözésekkel meghatározott telephelyekre vonják össze. A közvilágítást érintően s közlekedési csomópontok és gyalogátkelőhelyek folyamatos megvilágítása biztosított lesz, az önkormányzat a világítótestek számának csökkentésével tervez megtakarítást elérni. A szociális és kulturális intézményi rendszert érintő takarékossági intézkedések végrehajtásával az előzetes kalkulációk alapján közel ötszázmillió forintot takaríthat meg a helyhatóság.

Nyíregyháza Aquarius éjszakai fürdőzés

A Nagyatádi Gyógyfürdő változó nyitvatartásáról itt, a Tamási Termálfürdő üzemeltetőváltásáról pedig itt olvashat.