• Keddenként csak a gyógyászati kezelésekre érkező vendégek látogathatják a Nagyatádi Gyógyfürdőt.

  • Két további napon pedig jóval korábban zárnak.

Az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő gyógyfürdője működik a Somogy megyei Nagyatádon. Az idei év eddigi része nem volt túl szerencsés a fürdő számára, hiszen a nyár közepén derült ki, hogy nem kapnak állami támogatást a tervezett fürdőfejlesztés első üteméhez. Pedig már a pénz is az önkormányzat számláján volt, de vissza kellett utalniuk.

Ezen felül az energiaárak növekedését is megszenvedik. A város szerdai képviselő-testületi ülésén tárgyaltak a fürdő helyzetéről. Az előterjesztésből kiderült, hogy a gyógyfürdőnek tavaly 8.876.000 forint villamosenergia-költsége volt, ami jövőre várhatóan évi 46.200.000 forintra nő. Emiatt a városi uszoda mellett a gyógyfürdő nyitvatartási idejéhez is komolyan hozzá kell nyúlniuk. Valamint az uszodából és a gyógyfürdőből még idén 6 főt elbocsátanak.

A november második hetétől életbelépő változások a fürdő gyógyászatát nem érintik. Hétfőtől péntekig 7 és 15 óra között tartanak nyitva. A legjelentősebb változás a keddi napokra vonatkozik, ekkor csak a gyógykezelésekre érkezőket fogadják és ők is csak a benti gyógymedencéket használhatják 8 és 14 óra között.

Hétfőnként és csütörtökönként jóval korábban zár a fürdő, a kinti medencék 9 és 12 óra, a benti medencék 8 és 14 óra között használhatók. A hét többi napján (szerda, péntek, szombat, vasárnap) 18 órakor zárnak a kinti és a benti medencék, ezeken a napokon a kültéri medencék reggel 9-kor nyitnak. A belső medencék szerdán és pénteken reggel 8 órakor, szombaton és vasárnap reggel 9 órakor nyitnak.

A Nagyatádi Gyógyfürdő október elején emelt a belépőjegyek árain. Jelenleg egy felnőtt napijegy 2200 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1600 forintba kerül. A helyi lakosoknak ezért a két jegytípusért 1600 és 1200 forintot kell fizetniük.