• Nagyatádnak vissza kell utalnia a számlájára már befolyt állami támogatást, így most nem valósítható meg a város gyógyfürdőjének felújítása.

  • Megpróbálnak új forrást szerezni a fürdőfejlesztéshez.

Június elején úgy tűnt, hogy most már tényleg sínen van a Nagyatádi Gyógyfürdő fejlesztésének első üteme, ugyanis a város számlájára megérkezett az ehhez szükséges 1,2 milliárd forintos állami támogatás. Az Atádhír szerint azonban ezt a támogatást váratlanul visszavonták. Az önkormányzatnak 15 napon belül vissza kell utalnia az államkasszába ezt az összeget a kormányzati megszorítások miatt. A város egyedül a beruházás előkészítésére már elköltött 36,5 millió forintot tarthatja meg.

Ormai István, a település polgármestere az Atádhírnek elmondta, hogy nem adják fel a gyógyfürdő fejlesztését. A beruházás teljesen előkészített, bármikor elindíthatják, ezért megpróbálnak új lehetőségeket találni a forrásszerzésre, a pénzügyi feltételek biztosítására.

A Somogy megyei Nagyatádon működik az ország egyik legnagyobb múlta visszatekintő fürdője. 1906-ban találtak termálvizet és erre alapozva 1907-ben nyitották meg a mai fürdő elődjét. A város központjában lévő gyógyfürdő modernizációja időszerűvé vált, nem is csak az épület felújítása miatt, hanem azért is, mert olykor már szűkös a kapacitása.

A felújítást két ütemben valósítanák meg. A most támogatás nélkül maradt első ütemben a patinás fürdőépület újulna meg, valamint egy 250 négyzetméteres résszel bővülne. Ezen felül új termálkút fúrása, illetve a fürdő berendezéseinek a cseréje szerepel a tervek között. A fürdőfejlesztés második ütemében pedig egy teljesen új épületszárny kialakítására kerülhetne sor, öt új medencével.

Amennyiben nem vonják vissza a támogatást, akkor az első ütem 2023 végére készült volna el.

Itt megnézhet egy korábbi látványtervet a fürdőfejlesztésről, a videón látható modern szárny valósulna meg a második ütemben: