• A nehéz gazdasági helyzet ellenére még fejlesztik is a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa fürdőt.

  • A termálvíz hőenergiáját is hasznosítják, így kevésbé vannak kitéve az energiaárak megugrásának.

A mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa kapcsán tavasszal már be tudtunk számolni egy kedvező hírről. Akkor azt jelentették be, hogy egy szomszédos telek megvásárlása révén bővíteni tudják a fürdő strandi részét.

Az Oxigen Media friss tudósításából pedig kiderült, hogy a létesítmény továbbra is üzemelni fog és a szolgáltatások körét sem csökkentik. Rongits Attila fürdővezető elmondta, hogy 74 Celsius-fokosan feltörő termálvízzel rendelkeznek, ami könnyebbséget jelent számukra. A hőenergiát ugyanis a fürdő és a szállodáik fűtésénél is hasznosítani tudják. Segíti őket a határ közelsége, ugyanis továbbra is sok külföldi vendég keresi fel a termálfürdőt.

A fürdővezető beszélt arról is, hogy a folyamatban lévő fejlesztésüket sem állították le. Egy wellness világot alakítanak ki a pihenőtér alsó szintjén, itt majd több szauna és gőzfürdő is helyet kap.

A vendégek körében egyébként az „arany medence” számít a legnépszerűbbnek, amit 38 Celsius-fokos minősített gyógyvízzel töltenek. Sok oldott sót tartalmazó alkáli hidrogén-karbonátos és -kloridos gyógyvízről van szó, ami a jódos vizek csoportjába sorolható, de a fluorid- és a kovasavtartalma is jelentős.

A kicsit hűvösebb, 36 Celsius-fokos ülőmedencéjüknél pedig termálvizet használnak, de ez is ugyanúgy 2000 méter mélyről tör fel, mint a gyógyvizük. Ezen kívül még három élménymedence, valamint két úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll a mosonmagyaróvári fürdőben.