• Néhány fürdő nem nyit ki november első napján.

  • Sőt, egyes fürdők többnapos leállást terveznek a jövő hétre.

  • Szerencsére ezek inkább kivételnek számítanak, mint általános gyakorlatnak.

A közelgő hosszú hétvégén várhatóan sokan látogatnak el valamelyik hazai termálfürdőbe. A létesítmények döntő többsége kifejezetten várja ezeket a napokat, sok helyen a nyitvatartási időt is meghosszabbítják. Ennek ellenére akadnak olyan fürdők is, amelyek november 1-jén nem nyitnak ki.

Ezek döntően ugyanazok a fürdők évről évre, tehát a törzsvendégeik már tisztában lehetnek az elsejei zárvatartással. Viszont mondunk gyorsan egy kivételt is, a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő a korábbi években zárva tartott november első napján, azonban idén ekkor is várják a vendégeket. Az pedig friss hír, hogy október 28-án újranyit a Miskolctapolca Barlangfürdő, tehát akár oda is lehet fürdőzést tervezni november első napjára. De akkor jöjjenek azok a fürdők, ahol bezárt kaput találunk majd elsején.

Budapest: a fővárosi fürdők közül az Irgalmasok Veli Bej fürdője zárva lesz november 1-jén és 2-án. Náluk ez megszokott, a visszatérő vendégeiket valószínűleg nem éri váratlanul. Egyházi ünnepeken soha nem nyit ki a budai törökfürdő.

Bükkszék: a fürdőház zárva lesz november 1. és 3. között. November 4-től várják majd újra a fürdőzőket Bükkszéken.

Debrecen: a Kerekestelepi Termálfürdő október 31-én és november 1-jén is zárva lesz.

Dunaföldvár: november első napján zárva lesz a Dunaföldvári Gyógyfürdő.

Eger: november 1-jén az egri termálfürdő, valamint a törökfürdő is zárva lesz.

Igal: november 1-jén zárva tart az Igali Gyógyfürdő.

Kiskőrös: a Rónaszéki Fürdőben október 31. és november 4. között karbantartási szünetet tartanak. November 5-én, szombaton nyitnak majd újra.

Marcali: jövő kedden, azaz november 1-jén a Marcali Fürdő is zárva tart. Velük kapcsolatban nemrég írtunk arról, hogy a téli tanítási szünet idején is üzemszünetet tartanak.