• Helyi szolgáltatók, szállásadók, és a város vezetői szerdán köszöntötték az idei egymilliomodik vendégéjszakát eltöltő vendéget Hajdúszoboszlón.

  • Ez egyébként egybeesett a termálvíz feltörésének 97. évfordulójával.

Tíz helyi szálloda vett részt az akcióban, az egymilliomodik éjszakát eltöltő budapesti vendég a Hőforrás Hotelben szállt meg, és ebből az alkalomból kétszemélyes hétvégi pihenést nyert – mondta el Czeglédi Gyula, a fürdőváros polgármestere az MTI-nek, miután köszöntötte a jubiláló vendéget.

Czeglédi Gyula kiemelte, hogy a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes szezonban, 2019-ben több mint 1,3 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták Hajdúszoboszlón, ez a szám 2020-ban a felére csökkent, tavaly pedig 2020-hoz képest mintegy 50 százalékkal nőtt.

A polgármester reményei szerint az idén még 150-200 ezerrel emelkedhet a vendégéjszakák száma, erre utalnak az előzetes foglalások. Hétközben ugyanis 40 százalékos a szálláshelyek foglalása, de hétvégéken és ünnepeken minden szálloda teltházzal üzemel. Czeglédi Gyula kitért rá, hogy a folyamatosan működő szállodák közül egy sem zár be a megnövekedett költségek miatt, a gyógyfürdő és az élményfürdő is folyamatosan látogatható, ami természetesen jelentős mértékben hozzájárul a magas vendégszámhoz.

Szerdán egyébként egy fontos évfordulót is ünnepelt a város. 1925. október 26-án tört fel a termálvíz, aminek révén üdülőhellyé vált Hajdúszoboszló. Az évforduló alkalmából több helyen is koszorúzásra került sor: a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő bejárata előtt Pávai Vajna Ferenc egész alakos, új bronzszobránál, az I. sz. fúrókút emléktáblájánál, illetve a Hajdúszoboszlói Köztemetőben Pávai Vajna Ferenc díszsírhelyénél is.

Itt olvashat arról érdekességeket, hogy annak idején milyen volt a termálforrás fogadtatása.

Hajdúszoboszló Hungarospa fürdő strandfürdő

A hosszú hétvége termálfürdős programjairól ide kattintva olvashat!