• Jövő hétfőtől kezdődően öt héten át zárva lesz a Csongrádi Gyógyfürdő.

  • Érdemes a hét hátralévő részét kihasználni a fürdő felkeresésére.

A Csongrádi Gyógyfürdő tájékoztatása szerint január 9-től, azaz jövő hét hétfőtől kezdődően február 13-ig, öt héten át nem fogadnak vendégeket. Időközben helyesbítette a fürdő az újranyitás időpontját: február 10. Az érvényes bérletek a zárvatartás idejével automatikus meghosszabbításra kerülnek.

Legutóbb tavaly ősszel volt zárva a fürdő öt héten keresztül, akkor a problémát egy műszaki meghibásodás jelentette. Decemberben a megnyitásának hetedik évfordulóját már egy nagyszabású programsorozattal ünnepelhette a gyógyfürdő.

Aki teheti, használja ki a hétből hátralévő időszakot, hiszen a megye egyik legjobb ár-érték arányú szolgáltatását nyújtó fürdőjéről van szó és minősített gyógyvízzel is rendelkeznek. A fedett részlegben tanmedence, wellness és gyógyászati gyógymedence, merülőmedence működik, kültéren pedig úszómedence és élménymedence található.

Csongrád Gyógyfürdő gyógymedencéje

Nem ez volt az egyetlen hasonló bejelentés a napokban, hiszen a nyíregyházi Aquarius Élményfürdő szintén jövő hétfőtől lesz zárva karbantartás és részleges felújítási munkák miatt. Legjobb esetben február 3-án, legrosszabb esetben március végén nyitnak újra.

Hamarosan a Miskolctapolca Barlangfürdőben is karbantartási leállás kezdődik. A zárvatartás idején lehetőség lesz a fürdő bejárására „szárazlábas túra” keretében. Illetve 2023 első napján még kinyitott a Tiszaörsi Termálfürdő, de ettől a héttől kezdve átmenetileg zárva tartanak, a szegedi Anna Fürdő pedig december 19. és március 3. között tart zárva, de a gyógyászati részlegük ebben az időszakban is üzemel.

A hazai fürdőkben tartott éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.