• A miskolci városvezetés célja, hogy a jövő évben is nyitva legyen a Miskolctapolca Barlangfürdő.

  • Januárban karbantartási szünetet terveznek, ahogy ez a korábbi években is történt.

Veres Pál, Miskolc polgármestere a Facebook oldalán reagált arra a sajtón végigfutó hírre, ami szerint hamarosan újra lakat kerülhet az ősszel újranyitott Barlangfürdőre. A posztjában többek között arról ír, hogy a miskolci városvezetés vállalta, hogy január 8-ig nyitva tartja a fürdőt. Ennek érdekében az idegenforgalomban és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozók, a megyei iparkamara és a városvezetés összefogott, hogy biztosítsák a nyitvatartáshoz szükséges 65 millió forintot. A háromoldalú megállapodás feltételeit azonban egyelőre csak a város teljesítette maradéktalanul.

Az ígért és várt támogatásból eddig alig több mint ötmillió forint érkezett meg – írja a polgármester. Ennek ellenére a város vezetése a városvédelmi alapból biztosította a szükséges forrásokat, így a Barlangfürdő mindenki megelégedésére nyitva van.

Veres Pál kitért arra is, hogy a Barlangfürdő teljeskörű karbantartását eddig minden évben januárban végezték, ezért az az év első hónapjában mindig is zárva volt. Mivel az októberi bezárás alatt a karbantartás egy részét elvégezték, januárban a négyhetes karbantartási szünet lecsökkenhet két hétre, így a fürdő a tervek szerint január utolsó hetében nyitásra kész lehet.

Miskolctapolca Barlangfürdő

„A miskolci városvezetés kinyilvánította, és az elmúlt hónapokban tettekkel is bizonyította, hogy a Barlangfürdőt nyitva kívánja tartani, ez a legfőbb célunk 2023-ban is. A város és a Miskolc Holding vezetése jövő héten tárgyalja – többek között – a Miskolci Fürdők Kft. 2023. évi üzleti tervét, így felelősségteljes nyilatkozatot ezután teszünk a Barlangfürdővel kapcsolatban” – tette hozzá Veres Pál.