• Adunk néhány ötletet azoknak, akik valamelyik gyógyfürdő felé vennék az irányt húsvétkor.

  • Olyan gyógyfürdőket ajánlunk, ahol van fedett részleg és a felnőtt belépők nem drágábbak 3000 forintnál.

A négynapos húsvéti hosszú hétvége idején várhatóan sokan látogatnak el valamelyik hazai gyógyfürdőbe. Akár több napra, akár egynapos kirándulás részeként.

Amolyan fürdőtipp gyanánt ezért az ország minden részéből összegyűjtöttünk olyan gyógyfürdőket, amelyek szerintünk jó választásnak bizonyulhatnak. Két kitételünk volt: fedett részleggel (is) rendelkezzenek, a másik pedig, hogy a teljes árú belépő ára maximum 3000 forint legyen. Az utóbbi kategóriába tartozó gyógyfürdők köre sajnos egyre szűkebb, de azért még találni ilyen helyeket. A fedett medencetér megléte pedig azért lehet fontos, mert április elején még kifoghatunk hűvösebb napokat is.

A Berekfürdői Gyógyfürdőről nemrég írtunk, kiderült, hogy milyen fejlesztéseket terveznek idén. Illetve a fürdő ügyvezetője elmondta, hogy a szezon kezdetéig (április végéig) még a tavalyi jegyáraik lesznek érvényben. Azaz a teljes árú belépő 2800 forintba, a diák és nyugdíjas jegy pedig 2300 forintba kerül. Ráadásul ezek a jegyek napi többszöri belépésre jogosítanak.

Berekfürdő gyógyvizes medence

A celldömölki Vulkán Gyógyfürdőt mostanában sokat emlegettük. Kitűnő gyógyvízzel rendelkeznek és a szezonon kívüli időszakban ugyan szűkebb a medencekínálatuk, de a jegyárakat is ehhez igazították. 2400 forint a napi belépő, viszont sokaknak elég lehet az 5 órára érvényes jegy is, ami csak 1650 forintba kerül.

A Somogy megyei Csokonyavisontán található gyógyfürdő is kedvező jegyárakat kínál. A felnőtt jegy 2490 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1790 forintba kerül. Kinti- és benti medencék is a fürdőzők rendelkezésére állnak.

Kimondottan kedvező árakon látogatható a Csongrádi Gyógyfürdő. A felnőtt belépő ára 2200 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1800 forint. Ide is érdemes ellátogatni majd húsvétkor.

Nemrég a szuper gyógyászati akciójuk kapcsán emlegettük a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőt. Náluk a felnőtt napijegy 2900 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 2300 forintba kerül.

Akik kifejezetten gyógyvízben lazítanának húsvétkor, azoknak jó választás lehet a kaposvári Virágfürdő gyógyfürdő részlege. Ide felnőttek 2200 forintért, diákok és nyugdíjasok 1700 forintért válthatnak belépőjegyet. (Van egy nagyon jó élményfürdő részlegük is, de az oda is érvényes jegy ára már a 3000 forintos limitünk felett van).

Kaposvári gyógyvíz gyógymedence

A kiskunhalasi Halasthermál is kimondottan kedvező jegyárakat kínál. A felnőtt napijegy 2000 forintba, a diák, valamint nyugdíjas jegy 1500 forintba kerül. A jegyek a szaunába és a gőzkabinba is érvényesek.

A kisújszállási Kumánia Gyógyfürdőben is adottak a fedett medencék és a kedvező jegyár. Utóbbi azt jelenti, hogy felnőtteknek 2800 forintot, gyerekeknek, nyugdíjasoknak 2300 forintot kell csak a fürdő pénztárában hagyniuk.

Tavaly kapta meg a gyógyfürdő minősítést a Marcaliban működő termálfürdő. A teljes árú belépő kereken 3000 forintba, a gyermek, diák, nyugdíjas napijegy pedig 2100 forintba kerül.

Kevés helyen láthatunk olyan kedvező jegyárakat, mint a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdőben. 1550 forint a felnőtt belépő, de lehet még ebből is faragni, hiszen diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanez csak 1250 forint.

Fedett medencék és kedvező jegyárak várnak ránk a Szarvasi Gyógyfürdőben is. A teljes árú napijegy ugyanis 2800 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 2400 forintba kerül.

Nagyon jó hatású gyógyvíz tör fel Szigetváron és a fürdő is elérhető jegyárakat kínál. Ez konkrétan a felnőtt belépők esetében 3000 forintos, a diák és nyugdíjas belépőknél 2450 forintos árat jelent.

Szigetvári gyógyvíz

Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.