• Elsősorban a mozgásszervi panaszok esetén érvényesül a celldömölki gyógyvíz kedvező hatása.

  • Dunántúli viszonylatban a kimondottan jó ár-érték arányú helyek közé tartozik a Vulkánfürdő.

Vas megye nagyon gazdag termálvizekben, amelyek közül sok gyógyvízminősítéssel is rendelkezik. Összesen 18 darab, minősített gyógyvizet adó termálkút található a megyében, amivel országos szinten is az élvonalba sorolhatók.

Két hatalmas fürdőkomplexum működik ezen a vidéken, – Bükfürdő, Sárvár – mellettük pedig kisebb és közepes méretű fürdőkből is széles a választék. Utóbbiak közé tartozik a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő. Az itteni gyógyvíz viszonylag frissen feltártnak számít, azaz nem az 50-es, 60-as évek szénhidrogén-kutatásai közben bukkantak rá, hanem már kifejezetten turisztikai céllal kerestek és találtak termálvizet a 2000-es évek elején.

A termálvízre alapozva 2005-ben nyitották meg a fürdőt, ami a nevét onnan kapta, hogy a település a vulkanikus eredetű Ság hegy lábánál fekszik. Az elvégzett vizsgálatok alapján 2007-ben a 4-es kút vize kapott elsőként gyógyvízminősítést. Jelenleg pedig – 2012 óta – a 6-os kút szolgáltatja a gyógyvizet a termálfürdő számára. Utóbbi egyébként 2008-ban kapta meg a gyógyfürdő titulust, 2016 óta pedig gyógyhelynek is számít.

Celldömölkön nátrium-hidrogénkarbonátos, kloridos, nagy fluoridtartalmú, 43 Celsius-fokos termálvíz tör a felszínre. A víz összes oldott ásványianyag-tartalma 3330 mg/liter. A gyógyhatása elsősorban mozgásszervi panaszok esetén érvényesül. Ide tartoznak a porckopások, az ízületeket körbeölelő izmok és inak fájdalma, a derékfájás, az idült gyulladásos reumatológiai megbetegedések. Gyorsítja az ortopédiai és traumatológiai műtéteket követő rehabilitációt, de segíthet a túlterheltség, a stressz leküzdésében is. Utóbbi révén hozzájárul a betegségek megelőzéséhez is.

Celldömölk gyógyvíz

Amikor a szezonban minden szolgáltatás elérhető, akkor 1600 négyzetméternyi vízfelülettel nyolc medence várja a vendégeket.