• Két szezonális termálfürdő és egy gyógyfürdő a jövő hónap elején újra megnyitja kapuit; díjat kapott az Aquaticum Strandfürdő; talán nem zár be teljesen a Gellért Gyógyfürdő; meghosszabbított szuper fürdőgyógyászati akció; gyógyvizes kutatási eredmények.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Rohan az idő, lassan itt az április és már most érdemes arra készülni, hogy a jövő hónap elején újabb termálfürdőket nyitnak meg. Szezonális strandfürdők és egy spóroló gyógyfürdő is akad közöttük.

A debreceni Aquaticum Strandfürdő nyitására azért ennél többet kell várni, hiszen várhatóan majd májusban nyitnak. Az viszont jó hír, hogy újabb rangos szakmai elismerésben részesült a különleges építészeti megoldásokat felvonultató fürdő.

A budapesti Gellért Gyógyfürdő zárását már többször beharangozták, mert összehangolnák a felújítását a szomszédos szállodával. Azonban a hotel felújítása csúszik, így egyelőre nyitva a fürdő. Sőt, már akár az is elképzelhető, hogy a fürdő rekonstrukcióját ütemezetten fogják megvalósítani, így nem kell teljesen bezárni. A fővárosi műemlékfürdőknél maradva: egész érdekes sztorija van a Rác/Rácz fürdő elnevezésének, amiről itt olvashat.

Meghosszabbították az ország egyik legjobb fürdőgyógyászati akcióját. Napi négy kezelés mindössze 800 forintba kerül, erről itt írtunk. A jövő héten megáldják az egyik alföldi gyógyfürdő vízét és ennek apropóján majd déltől ingyen lesz látogatható a fürdő.

Összegyűjtöttünk 8 orvosi kutatást, amelyek igazolják a gyógyfürdőzés kedvező hatását. Néha egészen különböző vizsgálatok során jutottak hasonló eredményre, érdemes elolvasni. A kénes gyógyvizek kedvező hatására pedig külön is kitértünk. Bár nem kénes, de nagyon sokan esküsznek a Celldömölkön feltörő gyógyvízre, erről itt tudhat meg többet.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.