• A Víz Világnapjára programokkal, kedvezményes ajánlatokkal készülnek egyes termálfürdők.

  • Érdemes március 22-én felkeresni a fürdőket.

1993 óta minden évben március 22-én tartják a Víz Világnapját. Az ENSZ által kezdeményezett világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Ebből az alkalomból néhány hazai fürdő is programmal, vagy akcióval készül március 22-re. Ezek közül az egyiket már említettük néhány napja: Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőbe déltől ingyen lehet belépni, erről itt írtunk bővebben.

A Bükfürdő Thermal & Spa fürdőben március 22-én fog elindulni a „senior szerda” kedvezmény. Ez azt jelenti, hogy a szerdai napokon a kedvezményes (nyugdíjfolyósító igazolványával megvásárolható) belépővel érkező vendégek 500 forintos kupont kapnak ajándékba, amit aznap a fürdő bármelyik vendéglátóegységében beválthatnak. Állandó akcióról van szó, ami csak a kiemelt időszakokban nem lesz érvényes.

A Mórahalmi Gyógyfürdőbe érkező vendégeket március 22-én egy palack ajándék ásványvízzel várják. A Hajdúnánási Gyógyfürdőben március 22-én egy vizekkel kapcsolatos kvízkérdésre válaszolhatnak a vendégek. Akik tudják a helyes választ, azok 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak napi belépőt a fürdőbe.

A hegykői Sá-Ra Termálfürdő ingyenes napközbeni programokat tartanak majd szerdán. Ezek közé tartozik a vízi torna, watsu, aquafitness, csoportos vízi relaxáció is. A vásárosnaményi Szilva Termálfürdőben tavaszváró nyugdíjas napot rendeznek március 22-én. Vízi tornával, kézműves foglalkozásokkal várják a vendégeket. Ráadásul a 10 és 14 óra között érkező nyugdíjasok számára a napi belépő csak 1300 forintba kerül.

Nem szerdára esik, de mivel a Víz Világnapja apropóján tartják, még megemlítenénk a Miskolctapolca Barlangfürdő szombati programját is. Március 25-én ugyanis szaunaszeánszokkal egybekötött éjszakai fürdőzés lesz náluk. A 18 és 22 óra közötti programra 4100 forintba kerül a belépő, a szaunaestre is érvényes jegy ára pedig 5650 forint.

Itt olvashat arról, hogy meghosszabbították az egyik legjobb fürdőgyógyászati akciót.