• Megint bezárták a Kék Lagúna fürdőt; lesz pénz a Galerius Fürdő felújítására; újranyitották a Kamilla Gyógyfürdőt; jó éve volt a Fontana Gyógyfürdőnek; plusz medence Cserkeszőlőn; aszfaltozott út a csisztai fürdőhöz; fürdőkezelés nyaki fájdalmakra.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A nemzetközi fürdős hírek terén talán a legfontosabb heti fejleménynek az számított, hogy mindössze két nap után újra be kellett zárni az izlandi Kék Lagúna termálfürdőt. Amikor már úgy tűnt, hogy nem tör felszínre a láva, akkor mégiscsak megtörtént a kitörés. Akkor itt írtunk erről. Azóta annyi változás történt, hogy a látványos lávaömlés hamar lecsendesedett, a fürdő pedig december 27-re ígérte az újranyitás lehetőségének a felülvizsgálatát.

Zöld utat kapott a siófoki Galerius Fürdő felújításának 600 millió forintos hitele. A városnak ugyanis kormányzati engedélyt kellett kérnie a kölcsön felvételéhez. Ennek ellenére nem biztos, hogy fel is veszik a hitelt, ennek az okáról itt olvashat.

Egy évvel ezelőtt december 15-én nyitotta meg kapuit a borszéki Fontana Gyógyfürdő. Az erdélyi fürdő beváltotta a várakozásokat és jelentősen fellendítette az üdülőhely turizmusát.

December 22-én újra megnyitotta kapuit a Kamilla Gyógyfürdő. A balmazújvárosi fürdő legutóbb október végén volt teljes egészében nyitva (pár hétig önmagában a szaunarészleget megnyitották hétvégére). Remélhetőleg most már nem jön közbe újabb műszaki meghibásodás.

Az ünnepi időszakban bővült a cserkeszőlői medencekínálat. A fürdőben ugyanis az egy további szabadtéri gyógymedencét is beüzemeltek, amiről itt írtunk bővebben. Lassan egyébként lezárul a termálfürdő nyereményjátéka, aminek révén valaki egy vadonatúj autóhoz juthat.

A két ünnep közötti fürdős programokról itt olvashat. Az év végi időszakban akár a Tiszaörsi Termálfürdő is jó választás lehet, de azt fontos tudni, hogy január elsejétől egy ideig zárva lesznek. A Balatonhoz közeli Csiszta Fürdőbe pedig már aszfaltozott úton is el lehet jutni Fonyód irányából.

Van egy fürdőgyógyászati megoldás, ami igazoltan hatásos a nyaki fájdalmak esetén. Erről itt tudhat meg több információt. S ha már fürdőkezelések: megkérdeztük az egészségbiztosítót, hogy nem tervezik-e a fürdőgyógyászati kezelésekhez nyújtott támogatások növelését. Itt olvashatja el, hogy mit válaszoltak.

gyógymedence az Árpád Uszodában

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.