• Egy évvel ezelőtt adták át a borszéki Fontana Gyógyfürdőt.

  • A fürdő beváltotta a várakozásokat, fellendült a település idegenforgalma, bővült a szálláshelyek száma.

2022. december 15-én nyitotta meg kapuit Borszéken a Fontana Gyógyfürdő. A Hargita megyei településen 2010-ben határozták el, hogy egy gyógyszolgáltatásokat is kínáló wellness-központot hoznak létre, ahol ötvözik a hagyományos és modern fürdőgyógyászati terápiákat. Fedett medencék, több szabadtéri medence, napozóterasz, szaunarészleg, fitneszterem várja a nyitás óta a látogatókat.

A gyógyfürdő különlegességei közé tartozik az úgynevezett Szakrális Fürdő és az Ó-Sáros Fürdő. Előbbiben 36 Celsius-fokos relaxációs medence, továbbá két normál vizű, 38 és 42 Celsius-fokos hőmérsékletű medence, két 28, illetve 12 Celsius-fokos ásványvizes medence található.

Az Ó-Sáros Fürdőt a XIX. század körüli építészet szerint alakították ki. Meleg és hideg ásványvizes medencékkel, szaunával, sószobával, kültéri medencével rendelkezik.

élménymedence a borszéki gyógyfürdőben Erdélyben

A Székelyhon.ro a nyitás első évfordulója kapcsán arról ír, hogy beváltotta a várakozásokat a Fontana Gyógyfürdő. „Megugrott a Borszékre látogató turisták létszáma, több mint 90 ezer ember fordult meg itt egy év alatt. Áprilistól pedig újraindultak a gyógykezelések is, jelenleg napi 80 személyt tudnak ellátni a kezelőközpontban. Reméljük, ez a szám nőni fog” – nyilatkozta Mik József, Borszék polgármestere, aki azzal is elbüszkélkedett, hogy nőtt a szálláshelyek száma is.

„Mindig mondtam, hogy akkor beszélhetünk majd újra borszéki turizmusról, ha elindul a fürdő. Az idegenforgalmi szezon is kezd kitolódni, nemcsak nyáron, hanem télen is sokan kezdenek jönni, főként hétvégéken” – tette hozzá a polgármester. Szilveszterre egyébként már nem nagyon van üres szálláshely a fürdővárosban. Az év végén több helyen szerveznek mulatságokat, az önkormányzat pedig tűzijátékot és forralt bort biztosít ehhez.

A szilveszteri esti termálfürdős programokról itt olvashat.