• Érdemes a karácsony utáni napokat kihasználni a Tiszaörsi Termálfürdő kedvelőinek, ugyanis idén már csak négy napot lesznek nyitva.

  • Januártól átmenetileg zárva tart a minősített gyógyvízzel rendelkező kis fürdő.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Tiszafüredtől 14 kilométerre található Tiszaörs. A község fő nevezetességének a termálfürdő számít, ami amúgy egész jelentős múltra tekinthet vissza. A mai fürdő elődjét ugyanis 1935-ben nyitották meg.

Azoknak jó választás ez a fürdő, akik kedvelik az egyszerűbb kialakítású, de azért hangulatos kis termálfürdőket. Három medencéjük van, ezek közül az egyik fedett (fedett alatt azt értve, hogy tetővel fedett, de nem beltéri). Az árlistájukat könnyű fejben tartani, hiszen egy felnőtt belépő 2500 forintba, a diákjegy 21 éves korig, illetve a nyugdíjas belépő 2200 forintba kerül.

A nyári strandidényben a termálfürdő a hét minden napján nyitva tart. Október második fele óta csütörtöktől vasárnapig várják a vendégeket. Ezen a héten nem üzemel(t) a fürdő, de jövő héten még kinyitnak. Azaz december 28. és 31. között, csütörtöktől vasárnapig, 9 és 17 óra között nyitva lesznek, azonban január elsejétől átmenetileg bezárnak. Azt egyelőre nem közölték, hogy ez az átmeneti zárva tartás meddig érvényes, de idén év elején már februárban újranyitottak.

Tiszaörs Termál fedett gyógymedence

Érdemes tudni, hogy a fürdő jódos-brómos vize 2006-ban megkapta a gyógyvíz minősítést. A tiszaörsi gyógyvíz mozgásszervi, reumatológiai problémákra ajánlott, de hatásos lehet egyes nőgyógyászati és idegrendszeri betegségeknél is. Segíti az agyvérzés utáni felépülést, valamint nyugtató hatású. Ivókúraként emésztési és gyomorbántalmak kezelésére alkalmas. A gyógyvizük egyébként országosan is a legmagasabb brómtartalmúak közé tartozik, ebből is ered a nyugtató, stresszoldó hatása.

fedett medence a Tiszaörsi Termálfürdőben

Pénteken újranyitott egy gyógyfürdő Hajdú-Biharban. Itt olvashat erről további részleteket.