• A Dél-Alföld egyik kedvelt termálfürdőjének számít a tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdő.

  • Az ünnepi időszakban is megéri felkeresni a fedett és szabadtéri medencékkel rendelkező fürdőt, ahol a héten éjszakai fürdőzést is tartanak.

Akik szeretik a természetközeli, nyugodtabb üdülőhelyeket, azoknak jó választás a Tisza ölelésében fekvő Tiszakécske, illetve az itteni Barack Thermal Resorthoz tartozó fürdő. Nem egy retrós termálfürdőről van szó, hanem egy egész színvonalas létesítményről, ahol a szálláskínálat is bőséges.

Tiszakécske Budapesttől 120 kilométerre található, valamint nagyjából hasonló távolságra fekszik Kecskeméttől és Szolnoktól (34, illetve 38 kilométerre), de a település pontos helyét a cikk végén található térképen is megnézhetik.

Amikor a nyári szezonban a Barack Gyógy- és Élményfürdő teljes kínálata elérhető, akkor összesen 10 medence közül lehet választani. A mostani, téli szezonban – szabadtéren – két gyógyvizes medence és élménymedence üzemel, a fedett fürdőrészben pedig úszómedence, jacuzzi, gyermekmedence található.

Tiszakécskei Barack fürdő télen

Az említett gyógyvizes medencéket 36 és 38 Celsius-fokos vízzel töltik és élményelemekkel is fel vannak szerelve. 1344 méteres mélységből 52 Celsius-fokosan tör fel a minősített gyógyvíz, ami számos probléma esetén kedvező hatású. Ezek közé tartoznak a reumatikus bántalmak, az ízületi gyulladás, a csontrendszert érintő betegségek, a gerincbetegségek, továbbá a műtét utáni rehabilitáció, a baleseti utókezelés, egyes nőgyógyászati betegségek, ivókúra formájában pedig a gyomorsavtúltengésre van kedvező hatással.

Sokak számára a Barack Thermal Resort egyik fő vonzereje a színvonalas szaunavilág. Itt finn szauna, infraszauna, rózsabarack aromaszauna, relax szauna, gőzkamra, sókamra, tepidárium jelenti a választékot, de merülőmedence, továbbá egy kuriózumnak számító homokfürdő pihenő is a vendégek rendelkezésére áll.

Barack Tiszakécske termálmedence, belépő ár

Ami az anyagiakat illeti, jelenleg egy felnőtt napijegy 3600 forintba, a gyermek és nyugdíjas belépő 3100 forintba kerül. Két felnőtt és egy gyermek esetén 9400 forintért váltható családi belépő, további gyerekenként pedig 2700 forint fizetendő. A szaunavilágba szóló belépőjegy ára 2300 forint.

A fürdő az év végi ünnepi időszakban is nyitva tart. Ma és holnap 9-től 20 óráig, december 31-én 9 és 18 óra között, január elsején 10 és 20 óra között üzemel a létesítmény.

Barack termálfürdő Tiszakécske

Havonta egyszer éjszakai fürdőzést is rendeznek és a következő ilyen alkalomra december 30-án, szombaton kerül sor. Ekkor majd éjfélig lesznek nyitva és a fürdőzőket szaunaprogramokkal, DJ-vel, esti filmvetítéssel várják. A fürdőbelépő ezen a napon drágább lesz: 4400 forintba kerül a felnőtteknek, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 3900 forintba. A szaunavilág belépő ára pedig 2500 forint.

 

Inkább egy retrósabb, egyszerűbb kis fürdőt keres az Alföldön? Van egy tippünk, amiről ide kattintva olvashat.